MAN TGE Coach vabi na popotovanje

MAN je predstavil novega člana družine mini avtobusov izdelanih na osnovi lahkega gospodarskega vozila TGE. Novinec TGE Coach je potovalna različica za krajše ali daljše potepe.

Novo vozilo, ki ga MAN Truck & Bus predstavlja kot model za leto 2021, je načrtovano kot pika na i v družini mini avtobusov. Sestavljajo jo še TGE Intercity za potovanja na daljše razdalje, TGE City za urbano mobilnost ter vsestranski TGE kombi.

Novinca TGE Coach, po besedah konstruktorjev odlikuje predvsem vsestranska zasnova, ki se lahko prilagodi vsem zahtevam. Opravlja lahko tako interne prevoze kot občasne transporte na krajše razdalje, primeren pa je tudi za krajša potovanja.

Preizkušena osnova modela TGE
TGE Coach temelji na kombiju TGE z najdaljšo medosno razdaljo in visoko streho M2, ki je dolg 7,4 metra in brez klimatske naprave visok 2,62 metra. Zlasti med vožnjo po avtocestah doseže TGE Coach izjemno nizko porabo, ne nazadnje zaradi zelo nizkega količnika zračnega upora Cd 0,33.

Že v serijski opremi je zato največja različica vrstnega štirivaljnega motorja z vbrizgavanjem po skupnem vodu in dvojnim turbinskim polnilnikom. Zanesljiv in preizkušen sodoben dvolitrski motor ustvari znaten navor 410 Nm in razvije moč 177 KM (130 kW), kar pomeni, da bo z lahkoto opravil tudi izlete v gore.

Na razpolago sta dva menjalnika: natančni šeststopenjski ročni ali priročni osemstopenjski avtomatski menjalnik. Robusten elektronski zavorni sistem s 16-palčnimi diski in ojačenimi stabilizatorji skupaj s serijsko nameščenimi asistenčnimi sistemi poveča varnost vožnje, zračno vzmetenje (dodatna oprema) pa lahko dvigne udobje potnikov na raven, ki jo je mogoče pričakovati pri velikih avtobusih.

Varno in udobno potovanje
Potovalno vozilo s skupno dopustno težo 5 t, je lahko opremljeno s 16 sedeži v različnih razporeditvah, zaradi česar je idealna izbira za manjše skupine turistov in interne prevoze. Sedeži ustrezajo visokim kakovostnim standardom, na razpolago so v dveh usnjenih izvedbah ali z materiali iz celotne palete MAN-ovih avtobusov. Opremljeni so s tritočkovnimi varnostnimi pasovi in so v vseh različicah trajno pritrjeni na vozilo.

Nizko nameščeni prtljažni prostor na lepo oblikovanem zadku vozila lahko serijsko sprejme do 1.700 l prtljage. Tudi v kabini so predali za prtljago na stropu, vsakemu potniku pa je na razpolago tudi komplet opreme za potovalno udobje.

Potniki lahko hitro vstopijo skozi nihajna vrata s pantografskim mehanizmom in električnim pogonom na desni strani. Vrata se odpirajo navzven. Prvi sedež za vrati je namenjen turističnemu vodiču in je lahko opremljen z mikrofonom, v prednji del pa se lahko namesti tudi 15-litrski hladilnik za hladne napitke.

Učinkovito klimatiziranje
Velika, zatemnjena okna so dvojno zastekljena, s tem pa zagotavljajo optimalno toplotno in zvočno izolacijo. Popolnoma samodejni sistem Climatronic, ki je že v serijski opremi, ohranja prijetno temperaturo, pri čemer mu pomaga klimatska naprava s hladilno močjo 13 kW, ki je nameščena na strehi in ima ločeno regulacijo. Z izmenjavo zraka 2.040 m³/h in stalnim dovodom svežega zraka, je TGE Coach popolnoma pripravljen na izzive, ki jih prinaša pandemija koronavirusa. Za dodatno zaščito voznika je v ponudbi ščit iz pleksi stekla.

Poleg tega spadajo med serijsko opremo tudi konvektorji s pomožnim grelnikom vode, ki zagotavljajo dodatno ogrevanje v izjemnih pogojih – dodatni grelnik pa se lahko naroči kot posebna oprema za tržišča s hladnejšim podnebjem.

Vsak potniški sedež ima polnilno vtičnico USB, vozilo pa je lahko opremljeno z visokokakovostnim WiFi-jem, ki zagotavlja digitalno udobje, ki ga pričakujejo današnji potniki – še posebej v modelu MAN Coach, ki je zasnovan tako, da ustreza vsem zahtevam, čeprav v pomanjšanem merilu. (mpo/foto MAN)

Delite