MAN Truck & Bus Slovenija širi servisne zmogljivosti

Podjetje MAN Truck & Bus Slovenija je pričelo s širitvijo in nadgradnjo obstoječe servisne delavnice, da bi zagotovili večje kapacitete ter priprave na e-mobilnost. V podjetju poudarjajo, da bodo s tem zagotovili še višjo raven storitev in pridobili ustrezen prostor za servisiranje avtobusov in električnih vozil ter zagotovili standarde, ki jih zahteva e-mobilnost.

Prav slednja predstavlja novo poglavje v ponudbi MAN Truck & Bus, ki v rangu električnih vozil že ponuja električni dostavnik e-TGE z 100kW motorjem in dosegom do 130 km, električni tovornjak e-TGM z 264kW močnim motorjem in dosegom do 190 km ter nagrajeni avtobus Lion’s City E z do 150kW motorjem in dosegom do 350 km. Leta 2024 pa bodo na ceste zapeljali tudi prvi vlačilci težke kategorije primerni za daljše razdalje, e-TGX z 200kW do 350 kW motorjem in dosegom med 600 in 800 km.

V podjetju MAN Truck & Bus Slovenija poudarjajo, da tudi v Sloveniji povpraševanje po električnih vozilih strmo narašča, zato želijo zagotoviti ustrezne pogoje za pospeševanje e-mobilnosti in ustrezne zmogljivosti servisne delavnice. Svoje delovanje želijo v prihodnosti postaviti na zeleni nivo in postati primer podjetja, ki bo s svojimi pristopi in aktivnostmi pripomoglo k še večjemu ozaveščanju strank in zaposlenih o zelenem pristopu in zeleni energiji.

Primož Babnik (direktor CSM), Jan Loewhagen (generalni direktor), Florian Biebl (finančni direktor) in Jure Mramor (Pamis d.o.o.) (od leve proti desni).

Načrtujejo postavitev sončne elektrarne v kombinaciji s toplotno črpalko kar predstavlja povsem zeleno izbiro in prinaša številne prednosti. Med drugim popolno samooskrbo, kar pomeni, da bodo električno energijo za delovanje polnilnic, toplotne črpalke in delovanje vseh ostalih aparatov, proizvedli sami.  S toplotno črpalko bodo zmanjšali stroške ogrevanja, s sončno elektrarno pa poskrbeli za njeno nemoteno delovanje in postali energetsko popolnoma samooskrbni in neodvisni.

V povezavi z e-Mobilnostjo in v sklopu širitve servisne delavnice načrtujejo postavitev večje polnilnice za polnjenje električnih dostavnih in tovornih vozil in manjše polnilnice za električna službena vozila, kar bo še dodatno pripomoglo z zmanjševanju emisij.  Zaključek del, vključno s širitvijo servisne delavnice za približno 400 kvadratnih metrov je predviden v mesecu marcu 2023. (mpo/foto MAN, mkr)

Obstoječo delavnico bodo povečali za 400 kvadratnih metrov in dodali polnilnice za električna vozila.
Delite