Mednarodni dostavnik leta je Volkswagen ID. Buzz Cargo

Volkswagen ID. Buzz Cargo se še pred uradnim začetkom prodaje ponaša z nazivom Mednarodni dostavnik leta 2023 (International Van Of The Year / IVOTY). Carsten Intra, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV), je na otvoritvenem večeru združenja VDA z naslovom “Stars Of The Year” prevzel nagrado od Jarlatha Sweeneyja, predsednika žirije IVOTY.

Vozilo je bilo razvito izključno za baterijski električni transport in bo ob dobavi kupcem imelo nevtralno ogljično bilanco. Carsten Intra: “Zelo smo veseli in ponosni, da smo prejeli to pomembno nagrado za ID. Buzz Cargo. Velika hvala žiriji IVOTY in vsem zaposlenim pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila, ki so zaslužni za to, da je ID. Buzz Cargo postal najboljši dostavni kombi v svojem razredu.”

Predsednik IVOTY Jarlath Sweeney je nagrado podelil v imenu skupno 34 mednarodnih novinarjev s področja gospodarskih vozil, ki sestavljajo žirijo IVOTY: “Ne zgodi se pogosto, da se pojavi popolnoma nov koncept vozila, ki je na trgu takoj deležen tolikšne pozornosti. Čestitke razvojni ekipi znamke Volkswagen Gospodarska vozila za to edinstveno vozilo.” (mpo/foto Volkswagen GV)

Jarlath Sweeney (levo) izroča nagrado Carstnu Intri, glavnemu izvršnemu direktorju znamke Volkswagen Gospodarska vozila.
Delite