Mercedes-Benzov prestižni oklepnik razreda S

Edinstven integriran koncept različice S 680 Guard 4matic ustreza najvišji ravni zaščite za civilna vozila. Javnosti ga bodo prvič predstavili septembra na sejmu IAA v Münchnu.

»Kar res šteje« – voditelji držav in voditelji podjetij lahko ta slogan razreda S dobesedno sprejmejo, ko svoje življenje zaupajo novi različici posebne zaščite luksuznega modela. Kajti z zaščitnim razredom VPAM VR10 novi S 680 GUARD 4MATIC (kombinirana poraba goriva (WLTP): 19,5 l/100 km; kombinirane emisije CO2 (WLTP): 442 g/km)) izpolnjuje najvišjo stopnjo balističnih preskusov za civilna vozila, poleg tega pa je še posebej odporen na različne eksplozije.

Certificiranje novega prestižnega oklepnika s strani Beschussamt Ulm (organa za balistično testiranje) je bilo prvič izvedeno z uporabo tako imenovanih biofidelnih lutk. S konstrukcijami, podobnimi kostem in mehkim tkivom, te preskusne lutke realistično posnemajo človeško telo.

S 680 Guard 4matic je prva limuzina Guard iz Mercedes-Benza s pogonom na vsa kolesa, poganja pa ga že preizkušeni V12 (M279) s 450 kW/612 KM. Osnovna cena je 457.100 evrov plus davek na dodano vrednost. (mpo/foto Mercedes-Benz)

Več podrobnosti o prestižnem oklepniku Mercedes-Benz S 680 Guard 4matic lahko preberete v reviji Mehanik in voznik 160 – julij/avgust 2021.

Delite