Minicity je dobil čisto svoj tovornjak

V otroškem mestu Minicity lahko otroci odslej spoznavajo tudi ključne poklice v prevozništvu. Podjetja MAN Truck&Bus Slovenija, Prigo in Klemen Transport so namreč omogočila postavitev Transportne hiške, ki jo predstavlja tovornjak MAN in delovno mesto strokovnjaka za organizacijo prevozov.

Obiskovalci otroškega mesta lahko sedejo v vozniški kabini na čisto pravi sedež tovornjaka, zavrtijo čisto pravi volan in si izdatno osvetlijo pot. Lahko pa poskusijo tudi natovoriti tovor na tovornjak ali pa organizirati prevoz s pomočjo računalnika. 

Tovornjak v Transportni hiški ima čisto pravi vozniški sedež in volan.

Nov kotiček v Minicity-ju Ljubljana, tematskem parku v podobi majhnega mesta, ki ga sestavljajo ulice, ceste, hiše in kreativni park, je nastal tudi zaradi želje po tem, da bi najmlajši spoznali poklice v transportni panogi, ki jih primanjkuje. V hiškah Minicity-ja sicer domujejo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja – skupaj več kot 40 tematskih kotičkov, v katerih otroci do 12.leta starosti skozi igro spoznavajo poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje.

Na uradnem odprtju so bili prisotni predstavniki vseh partnerjev, ki so omogočili postavitev Transportne hiške.

Predstavnik podjetja MAN Truck&Bus Slovenija, generalni direktor, Jan Lowhagen, je ob svečani otvoritvi med drugim povedal: ”Dragi starši, otroci, celotna ekipa Minicityja in partnerji našega skupnega projekta Transportna hiška: Klemen Transport in PRIGO, ponosen sem, da lahko predstavljam podjetje MAN Truck&bus Slovenija. Kot globalno podjetje imamo tudi odgovorno nalogo opravljati svojo lokalno pogodbo: odgovornost do skupnosti in ljudi, ki tukaj živijo in nas vsak dan podpirajo. Naš skupni projekt tukaj v Minicityju je del te odgovornosti – vrniti skupnosti in podpreti ta odličen kraj za našo mlado generacijo tako v Ljubljani kot tudi v celotni Sloveniji. Sam sem oče dveh otrok, ki sta že odrasla, vendar še nimata otrok, zato vem, kako pomembno je dati našim otrokom možnost, da odkrijejo nove stvari in kako deluje svet odraslih. Da se dotaknejo in občutijo, kako stvari delujejo, medtem ko se drug z drugim igrajo in zabavajo. A je sploh kaj lepšega kot to, da so otroci glasni, se smejijo ob raziskovanju novih stvari s svojimi čutili, kot to znajo le oni. Upamo, da se bodo otroci v Minicityju v Transportni hiški zelo zabavali in morda nekega dne našli kariero v enem izmed mnogih delovnih mest, ki jih ponuja ta čudoviti in zahtevni svet transporta in logistike. Zato otroci uživajte in se zabavajte v Transportni hiški.” (mkr/foto mkr)

Špela Končar, skrbnica ključnih kupcev v Minicityju, Jan Lowhagen, generalni direktor podjetja MAN Truck&Bus Slovenija, Ana Pristavec, vodja finančne službe v podjetju PRIGO in Petra Seršen, predstavnica podjetja Klemen Transport.

 

Delite