Mitsubishi Eclipse Cross: Redka drugačnost

Mitsubishi Eclipse Cross je zadnji predstavnik dolgoletne tradicije razvoja vozil znamke, ki je podlegla globalizaciji in potrebi po povezovanju z drugimi znamkami. To seveda prinaša tako prednosti kot tudi slabosti. Ena je gotovo ta, da bodo izgubili vsaj del svoje drugačnosti, ki je pri modelu Eclipse Cross še vedno dovolj izrazita, da se ne izgubi v sivini povprečja bolj ali manj podobnih tekmecev.

Tekmecev pa seveda ne manjka in na srečo so pri Mitsubishiju svojega predstavnika v rastočem razredu na boj z njimi dobro pripravili. Po tehnološki plati v zlati sredini sledi tehnološkim trendom in pričakovanjem uporabnikov, kljub japonskemu poreklu pa prinaša presenetljivo dobro mero skladnosti z okusom številnih evropskih kupcev.

Za uspeh na trgu pa mu bo delala težave skromna ponudba motorjev. Pravzaprav na slovenskem trgu ponujajo le enega, in sicer bencinskega 1,5-litrskega z močjo 120 kilovatov (163 KM). Omejitev na en motor sicer omilijo štiri ravni opreme in možnost izbire dvo- ali štirikolesnega pogona ter ročnega menjalnika ali samodejnega CVT, vendar krog kupcev še vseeno ostaja dokaj ozek.

Tisti, ki bodo zadovoljni s sicer za ta avto dovolj zmogljivim bencinskim motorjem, pa bodo dobili uporabnega posebneža, ki na cesti hitro zbudi pozornost, a brez nastopaštva in cenenega dodajanja nepotrebnih okraskov.

Kljub temu, da so linije vozila precej bolj izrazite kot pri nekaterih evropskih tekmecih, Eclipse Cross še vedno pokaže tudi dovolj veliko mero elegance in ne odžene kupcev, ki si ne želijo vedno in povsod izstopati. Hkrati pa niso zadovoljni z zlivanjem v množico pogosteje videnih primerljivih modelov na slovenskih cestah in si želijo redko drugačnost v podobi avtomobila, kot je Mitsubishijev Eclipse Cross. (mkr)

Kljub temu, da odločitev za samodejni menjalnik pomeni tudi opazno razliko v ceni, je to smiseln strošek za vse, ki se bodo z avtomobilom pogosteje podajali na potovalne potepe ali pa dnevno prebijali skozi mestno gnečo. Samodejnost menjalnika pač prinaša dodatno udobje in razbremeni voznika.

Mitsubishi Eclipse Cross * cena od 19.890 EUR * www.mitsubishi.si

 

Delite