Mitsubishi najavlja vrnitev Outlanderja PHEV v Evropo

Japonska znamka bo leta 2024 na evropske trge znova pripeljala model Outlander PHEV, ki bo tehnološka in oblikovna nadgradnja predhodne generacije z dvojnim motorjem, štirikolesnim pogonom in naprednimi asistenčnimi sistemi.

Prejšnje različice Outlanderja so bile na evropskih trgih že na voljo, nato pa so ga umaknili iz ponudbe. Z napovedjo vrnitve naslednika  Mitsubishi potrjuje odločitev, da bo v ključnih segmentih vztrajal na evropskih trgih in kupcem ponudil za Evropo prilagojene elektrificirane modele. 

 »Lansiranje novega Outlander PHEV-a bo potrdilo Mitsubishijevo obvezo do evropskega trga, prav tako pa bo predstavljalo pomemben korak in ponoven vstop v evropski D-SUV segment«, poudarja Frank Krol, predsednika in CEO Mitsubishi Motors Evropa, » Tri predhodne generacije Outlanderja so dosegle prodajo več kot pol milijona vozil v Evropi od lansiranja leta 2003. Zastavonoša znamke, novi Outlander bo že 4-ta generacija in bo s svojim večkrat nagrajenim dizajnom in tehnologijo popeljal znamko na nov nivo na evropskem trgu«.

Po besedah predstavnikov znamke bo zunanjost novega Outlander PHEV-a izražala značilni oblikovalski stil Mitsubishi Motors-a, s svojo izklesano trdnostjo ob strani in dobro znanim dinamičnim ščitom (Dynamic Shield) spredaj ter unikatnim dizajnom Hexaguard Horizon zadaj. Celota tega dizajna ustvarja občutek varnosti in moči. Notranjost pa poudarja visok nivo kakovosti, funkcionalnosti in Japonskega stila za bolj premium občutek.

Pogonski sklop bo temeljil na tehnologiji PHEV, ki so jo razvili za predhodno generacijo Outlanderja, trenutno pa je na voljo v modelu Eclipse Cross PHEV, ki so ga v Evropi premierno prestavili lani.  (mpo/foto Mitsubishi.

 

Delite