Motul GDI (Gasoline Direct Injector) Clean

Vozila v današnjih dneh delujejo v zahtevnih pogojih, pa naj bodo to pogosti prometni zastoji, vožnja na kratkih razdaljah, prevažanje težkih tovorov, terenska vožnja ali pritiskanje plina do konca na prehitevalnem pasu. Iz tega razloga potrebuje sistem za mazanje in dovod goriva dodatno vzdrževanje in nego, kar zagotavljajo izdelki za čiščenje motorja, za čiščenje dovoda goriva in za čiščenje dizelskega motorja. Redna uporaba Motul aditiva zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Rezultati testov so dokazali, da je novi Motulov aditiv GDI CLEAN primeren za bencinske motorje z neposrednim vbrizgom goriva. Ker lahko sistem za dovod goriva vsebuje nečistoče, ki na koncu povzročijo resnejše okvare, je zaželeno redno čiščenje sistema za dovod goriva.

Idealno orodje za to je Motul GDI Clean, razvit z namenom preprečevanja nastajanja usedlin na šobah bencinskih motorjev z neposrednim vbrizgom, z možnostjo čiščenja celotnega sistema za gorivo – od rezervoarjev do samih injektorjev.

Nadzorovani test na BMW 118i (izdelan leta 2009 s 133.380 km) je pokazal pomemben napredek. »Sprva je imel motor težave z delovanjem, s precejšnjimi izgubami moči. Po demontaži motorja so zaznali zamašene šobe,« pojasnjuje Motulov specialist in dodaja, da je bil motor ponovno sestavljen in je bilo 60 litrom bencina dodanih 300 ml dodatka Motul GDI Clean. Po tem je avto vozil 415 km v kombiniranem načinu mesta, zunaj mesta in avtoceste. Nato so šobe spet odstranili za pregled.

»Poleg očitno čistejših šob so opazili tudi čistejše dela bata, pozitiven stranski učinek pa so čistejše svečke v motorju. Pravilna uporaba dodatkov in preventiva s strani uporabnikov lahko zagotovi pravilno delovanje motorja, zelo elegantno in poceni,« zaključuje Motulov strokovnjak.

Motul ima tudi bogato ponudbo visoko zmogljivih motornih olj. Vsa motorna olja Motul so usklajena z najnovejšimi specifikacijami izdelovalcev avtomobilov. Primerna so za uporabo v najnovejših in najnaprednejših motorjih.

 

V primeru, da niste gotovi katero motorno olje MOTUL najbolj ustreza vašemu avtomobilu, ga lahko poiščete s pomočjo našega spletnega svetovalca za maziva. Hitra, zanesljiva in redno posodabljana aplikacija Motul Lubricant Advisor, na spletnem naslovu https://www.motul.com/si/sl/lubricants nudi informacije o ustreznih oljih za vse vrste vozil. Iskalnik omogoča iskanje glede na razred, izdelovalca in model, hkrati pa poskrbi za dodatne informacije o izbranih izdelkih.

Z dodatnimi vprašanji, za nasvete, pomoč, informacije ali sodelovanje se lahko obrnete na nas z zaupanjem.

 

EDINI POOBLAŠČENI ZASTOPNIK ZA SLOVENIJO:

TEHNOLUB d.o.o.
Jesenice 9
8261 Jesenice na Dolenjskem
Tel: +385 1 3364060
email: tehnolub@motul.hr
https://www.motul.com/si

Delite