Mustang RTR kot prvi ‘predriftal’ progo Nordschleife

Proga Nordschleife na Nürburgringu, znana tudi kot ‘zeleni pekel’, je med navdušenci nad bencinskimi hlapi dobro znana po vsem svetu. S svojo zahtevnostjo predstavlja izziv tudi za zelo izkušene voznike. Prvi avto, ki je ‘predriftal’ legendarni ‘zeleni pekel’, pa je Mustang RTR z 900 konjskimi močmi.

Tako se je znani ‘driftar’ Vaughn Gittin ml. odločil, da bo ‘driftal’ čez celotno progo, ki meri 20,7 kilometra, in sicer v prilagojenem Fordu Mustangu RTR, ki ga poganja v oddelku Ford Performance nastavljeni motor 5,0 Aluminator XS z 900 KM (662 kW).

Gittin ml. je povedal, da ga je bilo nekajkrat pošteno strah, pa tudi, da je bila “zabava zanj pomembnejša od časa, v katerem je prevozil krog”. A kljub temu je pogosto vozil hitreje od 240 km/h, uničil tri komplete pnevmatik in čez ovinke drsel v najvišji šesti prestavi.

“Ena najbolj norih stvari v tem videu je skok na odseku Pflanzgarten. Hitrost na tem celotnem odseku je zelo visoka in takoj po pristanku sem moral zasukati avto počez, da bi ga dovolj upočasnil za oster desni ovinek. Ni bilo niti milimetra prostora za napake. To je bilo res noro,” je bil navdušen Gittin ml.

Vozilu, s katerim so dosegli rekord, so povečali največji kot zasuka volana, in sicer na 65 stopinj. Za ‘driftanje’ čez celotno dolžino proge (20,76 kilometra) so porabili tri komplete pnevmatik Nitto. 5,0-litrski motor Mustanga RTR so Fordovi inženirji opremili s polnilnikom Vortech JL Trim Supercharger, glede na nastavitev pa lahko razvije 700–900 konjskih moči.

Največja dosežena hitrost na progi je bila 241 km/h (zaradi prenosa omejena), v notranjosti vozila pa je kar najboljši zvok skušalo ujeti skupno šest mikrofonov. A da ni šlo vse po načrtih, dokazuje podatek, da so med snemanjem uničili dron. Kar pa je pri takšnem podvigu pravzaprav malodane zanemarljivo. (pfi/foto Ford)

 

 

 

Delite