Najboljši ruski olimpijci so za nagrado prejeli BMW-je

Ruski olimpijci, dobitniki medalj na nedavno minuli olimpijadi v Južni Koreji, so za svoje dosežke prejeli še dodatno nagrado. Dobitnikom zlate medalje so podelili vozila BMW X5, tistim, ki so osvojili srebrno ali bronasto kolajno, pa vozila X4. Skupno so podelili 47 avtomobilov.

Ruski premier Dmitrij Medvedev je na svečanem dogodku vsakemu dobitniku medalje na olimpijskih igrah osebno vročil ključe vozila BMW. Ruski olimpijci so se v domovino vrnili s skupno 17 medaljami; dvema zlatima, šestimi srebrnimi in devetimi bronastimi.

Športniki pa seveda niso tekmovali zgolj v individualnih športih, zato je bilo podeljenih več vozil, kot pa je bilo osvojenih medalj. Tisti, ki so se na olimpijskih igrah okitili z zlatom, so bili nagrajeni z BMW X5 xDrive30d, dobitniki srebrnih medalj – teh je 13 – so se domov odpeljali z BMW X4 xDrive30d, bronasti olimpijci pa so prejeli ključe BMW X4 xDrive20d. Predsednik Putin je na posebni slovesnosti prav tako odlikoval vse ruske športnike, ki so na nedavnih olimpijskih igrah osvojili medalje.

Tovrstna motivacija pa za ruske športnike ni novost, saj jih s prestižnimi vozili nemškega porekla obdarujejo že vse od leta 2006; poleg vozil znamke BMW so doslej podelili še vozila Audi in Mercedes.

A tu je še druga plat. Preteklo leto so namreč nekateri športniki vozila, ki so jih prejeli na ta način, že po nekaj dneh prodajali preko oglasnikov. (pfi/foto BMW)

Delite