Natečaj za umetniško preobleko BMW iX

BMW Slovenija ob 50. obletnici kulturnega udejstvovanja skupine BMW razpisuje natečaj za umetnike do 35. leta, kjer jih poziva, da prijavijo dela, ki prikazujejo njihovo umetniško vizijo prepleta trajnostne mobilnosti in tehnološke naprednosti. Zmagovalna kreativna rešitev bo predstavljala umetniško preobleko – RE:DESIGN novega BMW iX, ki je trajnostni, tehnološki in elektrificiran zastavonoša BMW Group. Prijave za umetniški natečaj RE:DESIGN iX do vključno 18. februarja 2022 potekajo na tej povezavi.

BMW Slovenija s projektom išče nove in ustvarjalne načine za združevanje umetnosti in najnovejših tehnologij, z namenom, da ustvari nekaj povsem novega in vznemirljivega. Natečaj predstavlja ustvarjalno ponazoritev, kako pomembna je mobilnost za mlade umetnike in izzivi, s katerimi se soočajo pri izražanju svoje naelektrene umetnosti. 

Prijavljene kreativne predloge si bo ogledala strokovna žirija, ki jo sestavljajo:
Domagoj Dukec, vodja zunanjega oblikovanja pri BMW Group.
Alenka Gregorič, kustosinja za sodobno umetnost, umetniška vodja Cukrarne in Galerije Tobačna.
Miran Mohar, mednarodno priznani umetnik, član skupine IRWIN in prodekan AVA akademije za vizualno umetnost v Ljubljani.
Kristina Rutar, umetnica, docentka na ALUO Unikatno oblikovanje.
Maša Gala, vizualna umetnica, akademska slikarka, KD 3kolektiv.

Avtorji, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bodo imeli v drugi polovici februarja možnost, da dodatno predstavijo svoj projekt žiriji. Zmagovalna umetniška vizija bo objavljena v začetku marca 2022.

BMW Slovenija podpira trdo delo na poti do uresničitve svojih sanj. Zato bo avtorja oziroma avtorico zmagovalnega kreativnega predloga nagradil z:
– Fizično aplikacijo kreativnega predloga na vozilo BMW iX.
– Medijsko izpostavljenostjo v sklopu projekta RE:DESIGN iX.
– Denarno nagrado v znesku 1.500 EUR.

BMW Slovenija bo dodatno nagradili drugi dve najboljši umetniški deli, in sicer:
2. mesto: 500 EUR
3. mesto: 500 EUR

Mladi umetniki do 35. leta lahko sodelujejo na natečaju za kreativno preobleko modela BMW iX.

 

Delite