Navara je lahko odličen delovni stroj

 

Nissanovo Navaro smo na našem podaljšanem preizkusu postavili v vlogo, ki ji je na novinarskih preizkusih ponavadi ni treba opravljati, v resničnem življenju pa. Naš izziv se je glasil, kako se Navara znajde v vlogi prevoznega sredstva gozdarjev in vsestranskega prevoznega sredstva na slovenski kmetiji.

Z njo smo se med drugim podali podirat drevesa, seveda ne povsem dobesedno, ampak je morala zagotoviti udoben prevoz do delovišča izven utrjenih cest, prepeljati gorivo za delovni stroj in gozdarsko opremo. Med drugim pa je služila tudi kot zanesljiv transporter za zimsko hrano gozdnim živalim in oskrbo živine na višje ležečem pašniku.

Nekaj utrinkov z opravljanja omenjenih nalog objavljamo na naših spletnih straneh, podrobnejše poročilo o tem, kako se je Navara obnesla med opravljanjem različnih nalog, pa lahko preberete v 138. številki revije Mehanik in voznik (november/december 2017). V njej predstavljamo tudi Navarino prednico, ki se lahko pohvali z za avtomobil ugledno starostjo, a še vedno služi namenu. (mkr/foto mkr)

Delite