Ne le odpiranje, tudi zagon vozila s prstnim odtisom

Hyundai bo v kratkem kot prvi na svetu predstavil tehnologijo, ki bo omogočila, da bodo lahko vozniki zgolj s prstnim odtisom odklenili vrata svojega avtomobila – na ta način, torej s pomočjo prstnega odtisa, pa bo možen tudi zagon vozila.

Novost bodo pri Hyundaiju najprej predstavili v modelu Santa Fe, in sicer v prvem četrtletju letošnjega leta, a le v nekaterih državah, postopoma pa jo bodo uvedli tudi v druga svoja vozila in na dodatna tržišča. Evropskih držav za zdaj ni na seznamu.

Za odklepanje vozila mora voznik le položiti prst na senzor, ki se nahaja na vratih. Šifrirane informacije o prstnem odtisu se nato prenesejo v elektroniko vozila. Enako enostavno je mogoče avtomobil zagnati. Voznik se mora le dotakniti gumba za zagon, ki je prav tako opremljen s senzorjem za prstne odtise.

Prednost je tudi v tem, da se glede na prstni odtis samodejno nastavijo položaj sedeža in volana ter zunanja ogledala. Optični bralnik prstnih odtisov zazna razlike v različnih delih prsta, zaradi česar lahko prepozna neprave prstne odtise. (pfi/foto Hyundai)

Senzor na vratih bo prepoznal prstni odtis.
Delite