Ne le za dom, ampak tudi posel

Na Gospodarskem razstavišču so odprli vrata dveh sejmov pod skupnim sloganom Vse za dom!, ki bosta odprta od 7. do 11. novembra. Sejemski dvojček predstavlja priložnost za ogled ponudbe različnih podjetij iz pohištvene in gradbene panoge, ne le za, dom ampak tudi za poslovne objekte.

Na sejmu Ambient Ljubljana se predstavljajo ponudniki pohištva in notranje opreme, na sejmu Dom Plus pa ponudniki stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš ter opreme za okolico hiš. Na obeh sejmih skupaj sodeluje 234 podjetij iz 19 držav.

»Oba sejma že tretjič povezujemo v živ organizem, ki prispeva h gospodarski rasti in razvoju podjetij iz teh panog. Odpiramo vrata strokovnim posvetom, najširšo javnost pa skupaj z Gradbenim inštitutom ZRMK in Eko skladom vabimo na brezplačna svetovanja o trajnostni gradnji, prenovi, ogrevanju ter možnostih finansiranja omenjenih naložb,« pravi mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

Poleg predstavitve izdelkov in storitev posameznih razstavljavcev v času sejmov potekajo tudi različna svetovanja, na katerih lahko dobijo uporabne nasvete tudi lastniki poslovnih objektov. Eno izmed takšnih brezplačnih svetovanj neodvisnih strokovnjakov poteka v okviru Mreže ENSVET – Eko sklada in Gradbenega inštituta ZRMK.

Strokovnjaki Eko sklada vse dni sejmov razkrivajo podrobnosti in novosti razpisov Eko sklada, kot so aktualne subvencije, nepovratne finančne spodbude in krediti za občane, ki so namenjeni za spodbujanje učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov.

Arhitekti, statiki, gradbeni fiziki in drugi strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK pa vse dni sejmov od 11. do 18. ure svetujejo glede izvedbe načrtovanih naložb, kot so energetska prenova, menjava stavbnega pohištva, izvedba prezračevalnih sistemov ali opremljanje katerega od prostorov. (mkr/foto GR)

 

Delite