Nestrpni voznik pred nevsakdanjim izzivom

Gotovo vam je znan občutek, ko se poleti po lokalni cesti pred vami pelje voznik s prikolico, vi pa morate potrpežljivo čakati na priložnost, da ga lahko varno prehitite. Kaj pa, če bi bilo takšnih prikolic kar petnajst?

Takšen video so namreč posneli pri Fordu, z njim pa so želeli pokazati, kolikšno vlečno moč premore novi Ranger; gre za kar 20-tonski konvoj. Ko voznik za sabo opazi avto z nestrpnežem, ki bi ga rad prehitel, mu pomaha, da je pot prosta. Šele takrat se pokaže, koliko bivalnih prikolic je v karavani.

Za film, ki so ga posneli na testnem poligonu Millbrook v Veliki Britaniji, so morali bivalne prikolice ojačiti z jeklenimi okvirji in vlečnimi drogovi na sprednjem in zadnjem delu.

“To je bil najpočasnejši kaskaderski prizor, ki sem ga posnel doslej – a tudi eden najzahtevnejših. Ohraniti prikolice poravnane na ozki cesti, ko je mimo peljalo drugo vozilo, je bil poseben izziv, ki resnično dokazuje Rangerjeve zmogljivosti,” je povedal natančni voznik Paul Swift, ki je sedel za volanom Rangerja.

V karavani, ki je merila skoraj 100 metrov, na njenem čelu pa je bil Ranger z 2,0-litrskim motorjem EcoBlue z 213 KM, so bile različne prikolice, vključno z modelom Airstream iz petdesetih let 20. stoletja, prikolico s hipijevsko poslikavo in prikolico za ljubitelje psov, prepoznavno po nalepkah s šapicami.

Video so v celoti posneli na zaprti progi pod nadzorom Fordovih strokovnjakov za varnost. (pfi/foto Ford)

 

Delite