Nevropsihološka ocena za vožnjo

Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča bo konec novembra organiziral spletni strokovni seminar o nevropsihološkem ocenjevanju pri vračanju v proces vožnje po nevrološki okvari.

Spletni seminar bo potekal preko aplikacije Zoom v petek, 26. novembra 2021, od 8:00 do 16:00. Vodila ga bo asist. dr. Urša Čižman Štaba, spec. klin. psih., sodelovali pa bodo številni strokovnjaki s področja klinične psihologije in ocenjevanja sposobnosti voznikov. Natančnejši program in seznam predavateljev je na voljo tukaj.

Seminar obravnava empirično zasnovane metode za vrednotenje kognitivnih, vidno zaznavnih, vedenjskih in izvršilnih funkcij, ki so potrebne za vožnjo. Te sposobnosti pogosto niso očitne zunanjemu opazovalcu ali vozniku samemu. V okviru seminarja bodo obravnavali simptome in diagnoze, ki povzročajo primanjkljaje pri vožnji.

Seminar je namenjen kliničnim psihologom, zdravnikom, delovnim terapevtom, učiteljem vožnje, študentom, prostovoljcem in ostalim, ki jih zanima ocenjevanje vozniških sposobnosti pri osebah s posebnimi potrebami.

Udeležba na seminarju in delavnici bo upoštevana za stalno podiplomsko usposabljanje zdravnikov za podaljševanje licenc ZZS in s strani IVZ kot strokovno izobraževanje.

Kotizacija za udeležbo je 80 EUR (z DDV), prijave sprejemajo preko spletnega obrazca: https://dogodki.uri-soca.si/Dogodki/ do 22.11.2021
Dodatne informacije je mogoče dobiti na naslovu: Marko Oset, URI – Soča, Tajništvo zdravstvenih programov, Linhartova 51, 1000 LJUBLJANA, e-mail: dogodki@ir-rs.si, telefon: 030 620 377 ali 01 4758 385 (mpo/foto Autoadapt)

Ocena sposobnosti za vožnjo je ključnega pomena za varnost v prometu. Strokovnjaki jo opravijo tudi s pomočjo posebnih simulatorjev. Foto: Autoadapt
Delite