Nissan Juke praznuje prvi milijon

S proizvodnega traku Nissanove tovarne v Sunderlandu je zapeljal milijonti Juke. Nissan Juke je četrti model, ki ga izdelujejo v Veliki Britaniji, prvo generacijo kompaktnega mestnega terenca pa so predstavili pred osmimi leti.

Milijonti primerek so izdelali v različici Tekna modre barve Vivid Blue, ki je najnovejša pridobitev v barvni paleti.

V tovarni s proizvodnih trakov pripelje nov primerek Juka vsakih 105 sekund, v prvi milijon pa so prišteti tudi primerki športnih različic Juke Nismo, ki so jo v tovarni v Sunderlandu začeli izdelovati leta 2012.

Prodajna statistika kaže, da je med kupci Nissana Juka v Evropi najbolj priljubljena črna barva, ki je tudi prva izbira pri osebno prilagojeni notranjosti in zunanjosti; lansko leto so v Evropi prodali 95.000 primerkov tega Nissanovega modela.

Juke je sicer drugi mestni terenec s proizvodnjo v tej tovarni. Uspešno pa sledi kolesnicam modela Qashqai, ki so ga začeli izdelovati leta 2006 in je Nissanu izboril vodilni položaj na trgu mestnih terencev.

Do zdaj so v Sunderlandu izdelali več kot tri milijone vozil Nissan Qashqai, še dva modela, ki sta že dosegla milijonski mejnik, pa sta Micra (2,4 milijona) in Primera (1,5 milijona). (mkr/foto Nissan)

Delite