Nissan Leaf je najboljše električno vozilo

Najbolje prodajano brezemisijsko vozilo na svetu Nissan Leaf, je prejelo nagrado revije What Car? za “najboljše vozilo na električni pogon” leta 2018.

Steve Huntingford, urednik revije What Car?, je zmagovalni model pohvalil z besedami: “Čeprav trg vozil na električni pogon še nikoli ni bil tako tekmovalen, je Leaf kar pometel s konkurenco, saj se večini kupcev zdi najprimernejši. Združuje odlično zmogljivost z bogato serijsko opremo in nizkimi stroški uporabe. Njegov dejanski doseg pa je dober tudi pri vožnji v zimskih razmerah.”

Britanski trg vozil na električni pogon narašča in trenutno predstavlja približno petino prodaj vozila Leaf v Evropi. Iz Nissana so sporočili, da so za novi model Leaf 2018 prejel že več kot 12.000 naročil, kar pomeni o pomeni, da se v Evropi eno vozilo proda vsakih 12 minut.

Nissanovi enoti xStorage za shranjevanje energije pa so za razvoj inovativnih tehnologij podelili priznanje v kategoriji “nagrada za tehnologijo”. Omenjeni sistem uporablja reciklirane akumulatorske baterije vozil na električni pogon, ki omogočajo shranjevanje energije v času nižjih tarif in celo prodajo presežka energije vozila Leafa nazaj v energetsko omrežje.

Novi Leaf ponuja kar nekaj izboljšav v primerjavi s prejšnjim modelom – novi dizajn, napredne tehnologije in zmogljivejši pogonski sklop za daljši doseg in večjo moč.

Leaf 2018 je tudi prvi Nissanov evropski model, opremljen z Nissanovo tehnologijo ProPILOT za avtonomno vožnjo in sistemom elektronskega pedala e-Pedal, s katerim voznik speljuje, pospešuje, upočasnjuje in zaustavlja vozilo s preprostim pritiskom oziroma popuščanjem pritiska na pedal plina. Dobava novega Leafa kupcem se bo v Evropi postopoma začela v začetku februarja 2018. (pfi/foto Nissan)

 

 

Delite