Nissan Leaf uspešno na čelu »elektrifikacije« prometa

Najbolje prodajano električno vozilo na svetu je ob povečanem povpraševanju v poslovnem letu 2017 ohranilo svoj vodilni položaj.

Nissanova svetovna prodaja vseh njihovih vozil na električni pogon je v lanskem poslovnem letu poskočila za 10 odstotkov. Največ zaslug za to pa ima model Leaf.

Prodaja tega vozila na povsem električni pogon je v poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca, močno narasla na vseh pomembnejših trgih električnih vozil: na Japonskem, v Evropi in ZDA.

V poslovnem letu 2017 je bilo prodanih 54.451 vozil Nissan Leaf, kar je 15 odstotkov več kot prejšnje leto, ko je bilo prodanih 47.423 vozil. Nissan je od začetka prodaje leta 2010 prodal že več kot 320.000 vozil modela Leaf, ki je na voljo na 51 svetovnih trgih.

Novi Nissan Leaf prinaša nabor naprednih tehnologij in funkcij, vključno s tehnologijo ProPILOT za avtonomno vožnjo (ProPILOT Assist v ZDA) ter sistemoma ProPILOT Park in e-Pedal, zagotavlja pa tudi večjo moč in daljši doseg.

Pri Nissanu pričakujejo, da bo povpraševanje tudi zaradi naprednejših tehnologij še naraščalo. Prodaja tega prenovljenega modela, ki je bil predstavljen oktobra 2017, se opazneje povečuje na Japonskem in v ZDA. Povsem novi Leaf pa se bo v tem poslovnem letu pripeljal tudi na več novih trgov, vključno z Latinsko Ameriko, Azijo in Oceanijo. (mkr/foto Nissan)

Delite