Nova serija tovornih pnevmatik Dunlop

Dunlop naznanja prihod nove serije pnevmatik za lahka tovorna vozila, ki jo sestavlja skupno dvajset dimenzij 17,5- in 19,5-palčnih pnevmatik SP346 in SP446 za vodilno in pogonsko os.

Kot poudarjajo pri izdelovalcu, povsem nova serija tovornih pnevmatik zagotavlja veliko prevoženih kilometrov in boljši izkoristek goriva, odlikujejo pa jo zanesljiv oprijem ter izredna trpežnost, ki omogoča daljšo življenjsko dobo v vseh razmerah. Pnevmatike v skupno dvajsetih dimenzijah so namenjene tudi tovornim vozilom na električni in hibridni pogon.

Z novimi pnevmatikami Dunlop odgovarja na spremembe, ki se v prihodnosti kažejo na področju mobilnosti, vključno s strožjimi predpisi za zimske pnevmatike in vse večjo razširjenostjo hibridnih in električnih tovornih vozil.

Bolj robustne in bolj vzdržljive
Pnevmatike SP346 in SP446 so v primerjavi s predhodnicami veliko bolj robustne ter zagotavljajo boljši oprijem in trpežnost v vseh razmerah, poleg manjše porabe goriva pa proizvajajo tudi manj hrupa. Odlikujeta jih najnovejša tehnologija oblikovanja dezena in robustna zgradba karkase, ki omogočata vsestransko uporabnost ter nizke operativne stroške.

Posebna zmes tekalne plasti pnevmatikam zagotavlja številne prevožene kilometre, kar je ključna prednost tako pri vožnji na velike razdalje in regionalni distribuciji kot tudi pri mestnih prevozih. Svojo vsestranskost pa pnevmatike dokazujejo tudi z zanesljivostjo v vseh vremenskih razmerah; prislužile so si namreč simbol snežinke v triglavi gori (3PMSF), kar pomeni, da izpolnjujejo stroge zahteve za zimske tovorne pnevmatike, določene s strani Evropske unije.

Pnevmatike Dunlop SP346 za vodilno os
Poleg naštetih prednosti se dezen tekalne plasti pnevmatike SP346 za vodilno os ponaša z gosto nameščenimi lamelami in radialnimi kanali, s čimer zagotavlja odličen oprijem cestišča ter manj spodrsavanja v deževnem in zimskem vremenu. Kanal na ramenskem delu z več radiji povečuje robustnost in pripomore k daljši življenjski dobi tekalne plasti, različni koti kanala pa zagotavljajo učinkovitejše izmetavanja kamenja, kar zmanjšuje možnost poškodb in omogoča boljšo obnovljivost.

Pnevmatike Dunlop SP446 za pogonsko os
Posebnost pnevmatike SP446 za pogonsko os je usmerjen dezen tekalne plasti V-oblike s kanali, ki učinkovito odvajajo vodo, blato in sneg. Njihova oblika hkrati povečuje tudi odpornost pri velikem navoru, kar vodi k boljšemu oprijemu in večji robustnosti.

K izboljšanemu oprijemu v zimskih razmerah pa prispeva tudi veliko število lamel, ki ustvarjajo dodatne oprijemne robove na naležni površini. Vezni mostički na ramenskem delu povečujejo togost tekalne plasti in zagotavljajo enakomerno obrabo ramenskega dela, izpopolnjeni vezni mostički v osrednjem delu pa s povezovanjem blokov tekalne plasti zmanjšujejo obrabo in omogočajo boljši oprijem pnevmatike v pozni življenjski dobi. (mpo/foto Dunlop)

 

Delite