Nove tovorne pnevmatike za prevoze na dolge razdalje

Goodyear predstavlja dve novi seriji tovornih pnevmatik za vodilno in pogonsko os KMAX GEN-2 in FUELMAX GEN-2, s katerima odgovarja na vse večje povpraševanje po pnevmatikah, ki naj bi sodobnim voznim parkom zagotavljale bolj tekoče in učinkovito vsakdanje poslovanje.

Po zagotovilih izdelovalca sta glavni prednosti obeh serij predvsem boljši izkoristek goriva in večje število prevoženih kilometrov, v primerjavi s predhodnicami pa nudita tudi višjo raven oprijema v vseh vremenskih razmerah, boljšo celoletno zmogljivost in optimalno življenjsko dobo.

Pnevmatike upoštevajo najnovejše trende na področju digitalizacije, saj vključujejo tehnologijo identifikacije z radijskimi frekvencami (RFID). Ta omogoča možnost povezave s sistemi za upravljanje in sledenje v oblaku, s tem pa učinkovitejše upravljanje pretoka pnevmatik in dodatno zaščito pred krajo.

Svojo vsestranskost novi seriji dokazujeta tudi z izpolnjevanjem strogih zahtev, ki veljajo za zimske tovorne pnevmatike (3PMSF) in glede zagotavljanja manjših emisij CO2.

Pnevmatike KMAX GEN-2
Nova serija pnevmatik za vodilno in pogonsko os KMAX GEN-2 voznim parkom, ki opravljajo pretežno regionalne prevoze, omogoča številne prevožene kilometre in optimalno življenjsko dobo kljub težkim cestnim razmeram. V primerjavi s predhodnicami premorejo do 25 % večjo celoletno zmogljivost, 15 % večjo odpornost proti poškodbam in 5 % boljši izkoristek goriva.

Serija zajema 9 dimenzij pnevmatike KMAX S GEN-2 za vodilno os in 7 dimenzij pnevmatik KMAX D GEN-2 za pogonsko os.

Pnevmatike FUELMAX GEN-2
Serija FUELMAX GEN-2 voznim parkom zagotavlja odličen izkoristek goriva, poleg tega pa tudi več prevoženih kilometrov, boljši oprijem in tišjo vožnjo. V primerjavi s predhodnicami lahko vozniki pričakujejo do 10 % več prevoženih kilometrov, 30 % boljšo celoletno zmogljivost in manj emisij hrupa ob enakem izkoristku goriva.

Serija FUELMAX GEN-2 zajema 9 dimenzij pnevmatik FUELMAX S GEN-2 za vodilno os in 7 dimenzij pnevmatik FUELMAX D GEN-2 za pogonsko os. (mpo/foto Goodyear)

Delite