Novi 1,5-litrski dizelski motor iz Opla najprej za Grandlanda X

Znamka Opel širi paleto pogonov za svoja vozila z novim dizelskim motorjem. Novi 1,5-litrski štirivaljni turbodizel, ki ga uvaja Grandland X, je zmogljivejši in varčnejši od svojega predhodnika. Novi agregat je z inovativnim oksidacijskim katalizatorjem/adsorberjem NOx, ki ju dopolnjuje selektivna katalitska redukcija (SCR), zasnovan skladno z zahtevami prihodnjih emisijskih predpisov.

Novi dizelski motor s 96 kW/130 KM v Grandlandu X dopolnjuje šeststopenjski ročni menjalnik. Motor razvije največji navor 300 Nm pri 1.750 vrtljajih v minuti, opremljen pa je tudi s sistemom start/stop za varčnejšo porabo goriva.

V primerjavi s predhodnikom, 1,6-litrskim dizelskim motorjem z 88 kW/120 KM in šeststopenjskim ročnim, novi 1,5-litrski motor s 130 KM v Grandlandu X porabi do štiri odstotke manj goriva, obljubljajo pri Oplu. To so uspeli doseči z zmanjšanjem gibne prostornine in trenja, optimalnim sistemom zgorevanja s patentirano geometrijo batov in povečanim povratnim tokom izpušnih plinov, ki ga omogoča učinkovit toplotni izmenjevalnik.

Christian Müller, vodja razvoja v družbi Opel Automobile GmbH, je ob tem povedal: “Izjemna tehnološko napredna zasnova novega 1,5-litrskega dizla v Opel Grandlandu X nudi uporabnikom kombinacijo zabave s kompaktnim športnim terencem, zmogljivosti z veliko moči in prijaznosti do okolja z zmanjšanjem škodljivih emisij.”

Čist in kompakten motor
Glava motorja z integriranim sesalnim zračnim kolektorjem in okrov ročične gredi novega 1,5-litrskega dizelskega motorja sta izdelana iz lahkega aluminija, štiri ventile na valj pa krmilita dve zgoraj nameščeni odmični gredi. Sistem neposrednega vbrizga s skupnim vodom deluje s tlakom do 2.000 barov, gorivo pa v zgorevalne komore vstopa prek vbrizgalnih šob z osmimi odprtinami. Novi motor je opremljen s turbopolnilnikom z električno nastavljivo spremenljivo geometrijo lopatic (VGT).

Sistem za zmanjšanje emisij, ki ga sestavljajo pasivni oksidacijski katalizator/adsorber NOx, vbrizgalnik AdBlue, katalizator SCR in filter za saje (DPF), je združen v eno kompaktno enoto kar se da blizu motorja. Adsorber NOx deluje kot katalizator pri hladnem zagonu in zmanjšuje emisije NOx pri nižjih temperaturah, dokler se pri ogretem motorju ne vključi SCR. Na ta način novi 1,5-litrski dizel izpolnjuje stroge zahteve standarda Euro 6d-TEMP glede dušikovih oksidov.

Tudi z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom
Novi motor je na voljo tudi z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki ima zaradi zasnove z nizkim trenjem dodatno zmanjšano porabo goriva in emisije.

Z novim 1,5-litrskim pogonom in pred kratkim uvedenim 2,0-litrskim motorjem, ki razvije 130 kW/177 KM, lahko kupci Grandlanda X izbirajo med dvema zmogljivima in obenem varčnima ter do okolja prijaznima dizloma, saj z zmanjšanjem emisij že zdaj izpolnjujeta stroge zahteve standarda Euro 6d-TEMP, ki bo od septembra 2019 obvezen za vsa na novo registrirana vozila. Tako se uporabnikom ni treba bati morebitnih prihodnjih prepovedi za uporabo vozil z dizelskim motorjem v mestih. Do leta 2020 bo Opel Grandlanda X predstavil tudi kot prvi priklopni hibrid (PHEV) te znamke. (pfi/foto Opel)

Delite