Novi Mitsubishi ASX se predstavi

Mitsubishi Motors Europe je predstavil novo generacijo ASX-a, ki temelji na skupni platformi zveze Renault-Nissan-Mitsubishi.

Da bi bil novi ASX (ASX=Active Sports Xover) umeščen v osrčje osrednjega evropskega B-SUV segmenta, mu je pot tlakoval ASX prejšnje generacije, ki je dosegla prodajno številko blizu 380.000 vozil v Evropi.

Novi ASX, razvit posebej za evropski trg na CMF-B platformi zveze Renault-Nissan-Mitsubishi, ima širok nabor pogonskih možnosti, vključno s priključnim hibridom (PHEV), polnim hibridom (HEV) ter blagih hibridom.

“Rast SUV segmenta in elektrifikacija sta prevladujoča trenda na današnjem evropskem trgu in to naj bi se nadaljevalo. Kot elektrificiran SUV s celotnim paketom napredne tehnologije in multimedije, je novi ASX popolna izbira za evropski trg” je dejal Frank Krol, predsednik in izvršni direktor Mitsubishi Motors Europe.

Na slovenski trg bo predvidoma pripeljal prihodnje leto spomladi. Cene še niso znane, že je pa znano, da bo imel tradicionalno znamkino petletno garancijo, kar je dlje kot pri njegovem neposrednem sorodniku iz Zveze Renault-Nissan-Mitsubishi. (mpo/foto Mitsubishi)

Delite