Novi Renault Zoe tudi za daljše poti

Renault je prestavil tretjo generacijo modela Zoe z električnim pogonom, ki ima po zaslugi zmogljivejšega akumulatorja doseg do 390 kilometrov, ter dodane nove asistenčne sisteme.

Kot poudarjajo pri francoskem izdelovalcu, novi Zoe sedem let po uvedbi modela, ki je medtem že postal najbolje prodajani mestni električni avtomobil v Evropi, prinaša napredek v vsestranskosti, kakovosti in tehnologijah. Ponuja tudi boljše funkcionalnosti že od osnovne različice, a kljub temu ostaja cenovno dosegljiv.

Po besedah oblikovalcev na zunaj novi Zoe kaže svoj značaj, ne da bi odstopal od svoje značilno sveže oblike. Notranjščina pa prinaša preobrat s popolnoma preoblikovanima instrumentno in armaturno ploščo v prid izboljšane udobnosti.

Po tehnični plati ima novi Zoe hkrati večji doseg z akumulatorjem moči 52 kWh, ki zagotavlja do 390 kilometrov dosega po WLTP, in več možnosti polnjenja zahvaljujoč uvedbi polnjenja z enosmernim tokom (DC). Z močnejšim elektromotorjem (100 kW) novi Zoe ponuja še več užitka v vožnji.

Zoe pa je opremljen tudi s številnimi inovativnimi funkcijami in povezljivimi storitvami Renault Easy Connect. Pomagala za vožnjo, 10-palčni zaslon, multimedijska naprava Renault Easy Link in nov mestni način vožnje, so konstruktorji zasnovali s ciljem, da vsakdanje vožnje čim bolj olajšajo in jih naredijo prijetne.

»Novi ZOE ima edinstveno prednost: je že tretja generacija avtomobila, ki že velja za postavljavca meril. Svoje izkušnje na trgu električne mobilnosti smo uporabili za posodobitev vseh storitev in tehnologij, ki so jih vozniki že doslej zelo visoko cenili.« Eric Feunteun, direktor programa električnih vozil.

V Sloveniji bodo lahko kupci izbirali med dvema električnima motorjema z močjo 80 ali 100 kilovatov, prodaja pa se bo predvidoma začela novembra. Cene zaenkrat še niso znane. (mpo/foto Renault)

Delite