O nas

Komu je namenjena revija?
Revija Mehanik in voznik je namenjena
avtomehanikom,
vulkanizerjem,
poklicnim voznikom,
prodajalcem vozil
in vsem, ki jih zanimajo novosti v avtomobilski industriji in prevozništvu.

Od kdaj izhaja?
Revija Mehanik in voznik je začela izhajati marca 2003. Takrat se je uredništvo odločilo, da je skrajni čas, da avtomehaniki, vulkanizerji, poklicni vozniki, ličarji prodajalci vozil … dobijo svojo strokovno revijo. Začeli so se pogovarjati z vozniki, predvsem s poklicnimi, gledati pod prste mehanikom in z njimi razpravljati o njihovem delu, si ogledovati mehanične in vulkanizerske delavnice, pralnice, avtomobilske servise, spremljati uspehe prevozniških podjetij in stikati za novostmi v avtomobilski industriji. Prispevke v reviji objavljajo strokovnjaki s teh področij. Prvo leto je revija Mehanik in voznik izhajala vsaka dva meseca. Od januarja 2004 do leta 2015 je na leto izšlo 10 številk, nato pa tako kot na začetku izhajanja, šest številk letno.

Revija izhaja v 2.600 izvodih. Okoli 1.250 izvodov potuje k naročnikom, ostali se prodajo v kolportaži. Na voljo so na izbranih bencinskih črpalkah Petrola in OMV-ja. V kolportaži stane izvod 4,50 EUR, v tujini 6,50 EUR. Celoletna naročnina znaša 27,00 EUR (DDV je vračunan v ceno), v tujini 39,00 EUR.

Odgovorni urednik:
Marko Krautberger
marko.krautberger@revijamehanik.si

Novinarji, ki ustvarjajo revijo:
Polona Fijavž, Matija Janežič, Aleš Kersnič, Andrej Leban, Tone Mrak, Jože Petrovčič, Klemen Petrovčič, Gregor Prebil, Marko Potočnik, Emil Šterbenk, Andraž Zupančič

Založnik:
Revija Mehanik in voznik
MKR d.o.o.
Zgornje Bitnje 251
4209 Žabnica

Potrebujete dodatne informacije?
Za naročila in druge informacije nas pokličite ali nam pišite:

Tel.: 01/561-77-77
Fax: 01/561-88-88
revija.mehanik@siol.net
info@revijamehanik.si