Obiskali smo dva največja evropska sejma za starodobnike

Letos sta se oba starodobniška sejma, Techno Classica v Essnu in Retro Classics v Stuttgartu, ki veljata za največja v Evropi, odvijala na isti konec tedna.

Marsikateri ljubitelj starodobnikov se je tega razveselil, saj se je strošek obiska na ta način občutno znižal. To smo izkoristili tudi pri naši reviji in na en mah obiskali obe lokaciji.

Po mnenju smo vprašali tudi razstavljavce, a ti so bili nad istim terminom prireditev, namesto tedenskega ali štirinajstdnevnega zamika, dosti manj navdušeni. Tematika je namreč na obeh prireditvah podobna, povsod najdemo starodobnike primerne za vsak žep in takšne, ki jih lahko interesenti kupijo izključno na dražbah. Predstavljajo se proizvajalci, avtomobilski klubi, trgovci, podjetja, ki avtomobile obnavljajo in založniki.

Kljub podobnostim, pa so med dvema prireditvama tudi razlike, ki vam jih bomo podrobneje predstavili v naslednji tiskani izdaji revije Mehanik in voznik. (emi/foto emi)

V stuttgartski hali 6 je bila največja izbira starodobnikov za (skoraj) vsak žep.

Več o starodobni Simci boste lahko prebrali v reviji Mehanik in voznik št. 140 (marec/april 2018), ki izide v drugi polovici meseca aprila 2018.

 

Delite