Opel Combo odpira novo poglavje osvajanja kupcev

Opel si bo poskušal z novim Combom odrezati večji delež na trgu družinskih in poslovnih uporabnikov. Prvim so namenjene predvsem izvedenke Life, ki bodo na trg zapeljale že jeseni, drugim Cargo, na katere bo treba počakati do prihodnjega leta.

Kljub temu, da Combo v Oplovi ponudbi vozil ni novo ime, pa je najnovejši izdelek nekaj povsem drugega kot predhodniki, kar smo lahko preizkusili tudi v živo med nabiranjem prvih vtisov o obeh različicah novinca.

Combo, ki je Oplov skupni projekt pod okriljem novega partnerja, francoskega koncerna PSA, namreč prinaša tako rekoč skoraj vse, kar ponujajo tudi osebna vozila. Pomembno pa je tudi, da Combo Life ni »le predelano« lahko gospodarsko vozilo, ampak so obe izvedenki razvijali hkrati oziroma pride lahko gospodarsko vozilo Combo Cargo na trg celo za osebno različico.

Dobri temelji za uspeh na trgu
Takšna odločitev je po svoje razumljiva, če se pogleda dosedanji uspeh obeh partnerskih modelov, Citroënovega Berlinga in Peugeotovega Partnerja, ki sta uspela prepričati številne uporabnike.

Sedaj aktivneje vstopa v boj za kupce na trg tudi Opel in po videnem in občutenem ima s Combom tudi zelo dobro izhodišče za uspeh in opazno povečanje deleža, morda tudi na račun obeh koncernskih partnerjev, vsekakor pa na račun ostalih tekmecev. Nenazadnje pa je lahko Combo Life tudi zelo dober nadomestek za izumirajoče enoprostorce, ki jih je čedalje manj v ponudbi na trgu.

Tako Combo kot Combo Life sta na voljo v standardni različici (pri oblačilih bi bil to M) z dolžino 4,40 metra in kot XL z dolžino 4,75 metra. Družinski enoprostorec je opremljen s petimi ali sedmimi sedeži in omogoča prevoz do 2693 litrov prtljage.

Ena od izvedb dostavnika s podaljšano kabino omogoča prevoz ekipe in orodja/materiala, z loputo v stropu pa je možno prevažati tudi daljše predmete. Prostor za tovor meri do 4,4 m3, kar zadošča za dve evro-paleti, nosilnost pa znaša do 1000 kg.

Številni sistemi za več udobja in varnosti
Zasluga novega pristopa pri razvoju je, da Combo nove generacije ponuja obširno paleto inovativnih tehnologij in asistenčnih sistemov v obeh različicah – kot osebni avto in kot lahko gospodarsko vozilo. Ker so ga že od samega začetka razvijali v skladu s standardi za osebna vozila je izdatneje opremljen s tehnologijami za udobje in varnost.

Seveda pa so tudi profesionalcem in delavcem, ki uporabljajo gospodarsko različico Comba, tako na voljo skoraj povsem enake prednosti funkcij ter tehnologij za varnost in udobje kot družinam.

Številni asistenčni in varnostni sistemi – od samodejnega regulatorja hitrosti do opozorila na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, opozorila ob voznikovi utrujenosti, nadzora mrtvih kotov ali projekcijskega zaslona – izboljšajo tako varnost družine v Combu Life kot tudi voznika in sopotnikov v Combu.

Varnejša vožnja na zahtevnejših podlagah
Prilagodljivi sistem za nadzor oprijema IntelliGrip s petimi načini omogoča, da vozniki Comba zapustijo asfalt in se po slabših, neutrjenih, blatnih, peščenih ali celo zasneženih podlagah podajo do cilja, pa naj je to prostor, kjer bodo uživali v prostočasnih dejavnostih, ali pa gradbišče.

Furgon je lahko opremljen s posebno dodatno varnostna funkcijo. Za doplačilo je namreč na voljo »prostorski pregled nazaj«, ki znatno izboljša vidljivost pri vožnji s furgonom ali povsem natovorjenim vozilom. Druga kamera v zunanjem ogledalu na sovoznikovi strani zagotavlja, da vozniku ni več treba skrbeti zaradi mrtvih kotov na tej strani vozila.

Novi Combo je lahko opremljen tudi z novim sistemom za zaščito bočnih delov, ki s pomočjo senzorjev prepreči nadležne in drage poškodbe in odrgnine pri počasnem zavijanju.

Za udobje, ki je v lahkem gospodarskem vozilu na presenetljivo visoki ravni, lahko poskrbi ogrevanje prednjih sedežev (vključno z zunanjim sedežem pri sovoznikovi klopi) in volana. Za prijetno temperaturo v notranjosti vozila v poletni vročini je na voljo dvopodročna klimatska naprava.

Da ostanejo vozniki Comba Life in Comba povsem povezani tudi na poti, so na voljo najsodobnejši sistemi za informacije in razvedrilo, združljivi z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto, ki vključujejo tudi osempalčni barvni zaslon na dotik.

Pestra ponudba motorjev in menjalnikov
Pod pokrovom motornega prostora bo predel eden izmed zmogljivih bencinskih motorjev s turbopolnilnikom ali pa sodoben dizelski motor, kaj bo na voljo na slovenskem trgu bo bolj natančno znano oktobra.

Kupci Comba in Comba Life bodo lahko izbirali med pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom, prvič pa bo v tem segmentu za doplačilo na voljo tudi osemstopenjski avtomatski menjalnik. (mkr/foto Opel, mkr)

Delite