Opel Corsa GSi je čistokrvna športnica

Opel predstavlja športno različice Corse, ki sledi kolesnicam tradicije GSi. Z njo nadaljujejo dolgoletno tradicijo športnih modelov in ponujajo dinamično vozilo tudi kupcem v razredu manjših vozil.

Kot poudarjajo pri izdelovalcu, je nova Corsa GSi natančen športni stroj s podvozjem OPC, nastavljenim na progi Nordschleife v Nürburgringu. Kljub športni uglašenosti in sposobnostim dinamičnega premagovanja ovinkov v zadovoljstvo voznika pa naj bi bila po zagotovilih konstruktorjev Corsa GSi uporabna tudi pri vsakodnevnih vožnjah.

Trivratna kombilimuzina svoj športni značaj izraža že z zunanjo podobo – velikimi odprtinami za zajem zraka, obliko motornega pokrova, zadnjim usmernikom zraka ter izrazito prednjo masko z velikim satovjem, Oplovim bliskom, ki ga obdajata krili ter pokrovi zunanjih ogledal, izdelanih iz ogljikovih vlaken.

Športne podobe pa niso namenili le zunanjosti, ampak ponujajo s serijsko ali dodatno opremo podobno vzdušje tudi v kabini. Voznik Corse GSi si lahko med drugim za doplačilo omisli sedež Recaro in z rokami objame športni volanski obroč. V usnje je odeta tudi glava prestavne ročice, športne stopalke so izdelane iz aluminija.

Kljub športnemu značaju pa niso pozabili na tako rekoč obvezno povezljivost, za doplačilo bo na voljo informacijski in razvedrilni sistem IntelliLink, ki po besedah Oplovih predstavnikov v vozilo prinaša svet, dobro znan uporabnikom pametnih telefonov z operacijskim sistemom Apple iOS in Android. (mkr/foto Opel)

Delite