Opel Zafira s povsem novo zasnovo in podobo

Zafira se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, a nova generacija je s predhodnico ohranila le ime. Dve desetletji po predstavitvi prve Zafire je četrta generacija krepko prerasla okvire nekdanjega enoprostorca.

Zafira Life bo na voljo v treh dolžinah –različica »Small« je dolga 4,60 metra, »Medium« 4,95 metra, različica »Large« pa 5,30 metra in je skoraj enako dolga kot Vivaro Combi. Po besedah predstavnikov Opla tako Zafira Life pokriva kar tri segmente vozil in uvaja nova merila med večsedežnimi enoprostorci.

Proizvajalec izpostavlja še vsestransko notranjost, udobje in številne sisteme za pomoč vozniku oziroma informacije in razvedrilo, projekcijski zaslon ter samodejni regulator hitrosti, ki deluje s pomočjo kamere in radarja.

Sodobne tehnologije dopolnjuje zunanja podoba s prepoznavnimi Oplovimi podrobnostmi, ki zagotovijo sicer skupnemu izdelku koncerna PSA ločljivost od dveh koncernskih in japonskega sorodnika.

Oplova Zafira Life se bo v živo prvič predstavila 18. januarja 2019 na avtosalonu v Bruslju, že od februarja naprej pa jo bo mogoče tudi naročiti.

Pri Oplu med drugim še najavljajo, da bo Zafira Life za varnejšo vožnjo po različnih terenih in v različnih vremenskih razmerah lahko opremljena z nadzorom oprijema IntelliGrip, naročiti pa bo mogoče tudi različico s štirikolesnim pogonom. Štirikolesni pogon bodo prispevali strokovnjaki za terensko vožnjo iz podjetja Dangel. Poleg tega bo novinec od začetka leta 2021 na voljo tudi v povsem električni različici, kar predstavlja naslednji mejnik na poti k elektrifikaciji znamke. (mkr/Opel)

 

 

 

Delite