Oplova Corsa tudi z električnim pogonom

Opel bo z novo generacijo modela Corsa prvič uvedel tudi različico z električnim pogonom in baterijskim sklopom, ki bo zagotavljal energijo za doseg do približno 330 kilometrov.

Opel Corsa je po besedah izdelovalca njihova absolutna prodajna uspešnica. Od svetovne premiere leta 1982 so jih izdelali že več kot 13,6 milijona. Corsa je tako zagotovila mobilnost milijonom ljudi, sedaj pa je nared za nov izziv, elektrifikacijo ponudbe.

Prva naročila za Corso šeste generacije bodo začeli sprejemati že čez nekaj tednov, najprej za Corso-e, nato pa še za različice z dizelskim in bencinskim motorjem.

Z dosegom 330 km po ciklu WLTP1 je petsedežna Corsa-e primerna za vsakodnevno uporabo. V samo 30 minutah je možno 50-kWh baterijo hitro napolniti do 80 odstotkov celotne kapacitete. Corsa-e je pripravljena na vse možnosti za polnjenje – prek kabla, zasebne polnilne postaje ali hitre polnilnice – in za baterijo velja osemletna garancija.

Z močjo 100 kW (136 KM) in v hipu dosegljivim največjim navorom 260 Nm po besedah izdelovalca Corsa navdušuje z odzivnostjo, okretnostjo in dinamično zmogljivostjo. Corsa-e se iz mirovanja do 50 km/h požene v samo 2,8 sekunde , od 0 do 100 km/h pa pospeši v zgolj 8,1 sekunde. (mpo/foto Opel)

Corsa-e najavlja prihod nove generacije Oplove prodajne uspešnice.
Novinka poleg električnega pogona ponuja tudi visoko raven tehnološko naprednih asistenčnih sistemov.
Delite