Pet najbolje prodajanih vozil v Nemčiji v letu 2018

V Nemčiji so objavili statistične podatke, ki razkrivajo, za katera nova vozila so se v preteklem letu najpogosteje odločali kupci v tej srednjeevropski državi.

1. mesto: VW Golf
Že 43. leto je ta kompaktni model iz Wolfsburga najbolj priljubljeno osebno vozilo v Nemčiji. Odkar je bil prvič v prodaji celotno leto – to je bilo leta 1975 – je moral prestol najboljšega zgolj enkrat prepustiti drugemu vozilu, in sicer leta 1980 Mercedesu W123, predhodniku razreda E. V preteklem letu so Nemci kupili 211.512 novih VW Golfov, kar pomeni 6,2 % vseh novo prodanih vozil ali 26,7 % novih registracij v kompaktnem razredu.

Volkswagen Golf

2. mesto: VW Tiguan
Več kot četrtina na novo registriranih vozil v Nemčiji v letu 2018 je SUV-jev. Skoraj desetina med njimi je Tiguanov, kar pomeni, da so Nemci na novo registrirali 74.749 teh avtomobilov. Kljub dizelski aferi se je več kot polovica kupcev (54 %) odločila za pogon na plinsko olje.

Volkswagen Tiguan

3. mesto: VW Polo
Točno 70.488 na novo registriranih vozil VW Polo prinaša temu avtomobilu naslov najbolje prodajanega »malčka« v Nemčiji, pred najbližjima zasledovalcema Fordom Fiesto in Oplom Corso.

Volkswagen Polo

4. mesto: VW Passat
Le nekaj sto na novo registriranih vozil loči Passata od »malčka« iz istega koncerna, ki se je znašel mesto pred njim. V preteklem letu so namreč v Nemčiji prodali 70.007 Passatov v limuzinski in kombijevski različici.

Volkswagen Passat

5. mesto: Mercedes-Benz razred C
Edino vozilo v peterici najboljših, ki nima značke VW, je Mercedesov paradni adut, k boljšim prodajnim rezultatom pa je svoje gotovo doprinesla osvežitev, ki je je bil ta model deležen lani poleti. Kupci so povpraševali zlasti po bencinskih motorjih, ki so predstavljali 61-odstotni prodajni delež, kar je po svoje presenetljivo; VW Passat na četrtem mestu je bil namreč zgolj v četrtini primerov prodan z bencinskim motorjem. Razlago gre morebiti iskati v dejstvu, da je tretjina vseh kupcev razreda C zasebnih strank, ki pa seveda potujejo na krajših razdaljah, kot je to v primeru, če gre za službeno vozilo; slednja predstavljajo kar 82-odstotni delež prodaje VW Passatov. (pfi/foto proizvajalci)

Mercedes-Benz razred C

 

Delite