Peugeot 408 tudi kot fastback

Peugeot najavlja novo različico 408 fastback, ki naj bi na prve trge prišla v začetku leta 2023. Kot poudarjajo pri francoski znamki odločitev, da v v ponudbo zgornjega avtomobilskega segmenta C vključijo novo karoserijsko različico fastback, odraža ustvarjalnost njihovih ekip.

Po mnenju konstruktorjev Peugeot 408 izstopa s svojo dinamično obliko karoserije fastback in od daleč prepoznavno stilsko zasnovo, močno pa se je tudi oddaljil od ustaljenih zapovedi.

Novi Peugeot 408 z dolžino 4,69 metra in dolgo medosno razdaljo, ki znaša 2,79 metra, ponuja veliko prostora v drugi sedežni vrsti, kjer je v predelu kolen na voljo 188 mm prostora. Tudi prtljažnik je zelo velik, saj razpolaga s 536 litri prostornine, ki jo je možno po preklopu naslonjal zadnjih sedežev povečati na 1611 litrov. V višino meri 1,48 metra, tako da je njegova silhueta elegantna in usločena. Seveda pa to pripomore tudi k boljši aerodinamični učinkovitosti.

Sistemi za pomoč pri vožnji, ki delujejo v povezavi s 6 kamerami in 9 radarskimi merilniki, zagotavljajo umirjeno in varno vožnjo. V ponudi motorjev bosta na voljo dva priključna hibridna motorja s 180 in 225 KM in bencinski motor s 130 KM. Vse tri bodo vgradili v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8. Čez nekaj mesecev pa bo na voljo tudi povsem električna izvedenka.

Novi Peugeot 408 bo na trg prišel v začetku leta 2023. Vozilo bodo sprva proizvajali v Franciji, v Mulhousu, za evropski trg, kmalu zatem pa še v tovarni Chengdu na Kitajskem za lokalni trg. (mpo/foto Peugeot)

Delite