Peugeot 5008 za francoske varnostne organe

Francoski policisti in žandarji se bodo v prihodnje vozili tudi v novih vozilih Peugeot 5008, opremljenih za potrebe Police Nationale in Gendarmerie Nationale.

Francosko notranje ministrstvo se je namreč odločilo za nakup 1.263 vozil francoskega izdelovalca Peugeot, ki jih bodo izdelali v tovarnah Sochaux in Rennes. Za dodatno prilagoditev z opremo in oznakami pa bodo poskrbeli v tovarni skupine PSA v Poissyju.

Izbrana vozila so v osnovi različice modela 5008 Active Business PureTech 130. Karoserija policijskih vozil je v serijskih barvah Artense Grey, žandarmerijskih pa Sulawesi Blue oziroma Bullseye Blue.

V potniški kabini bo nameščenih le pet sedežev, prostor v prtljažniku bo namenjen ustrezni elektronski in ostali opremi povezani z delom uporabnikov.

Vozila bodo seveda opremljena tudi z ustrezno komunikacijsko opremo in modrimi svetlobnimi telesi ter polepljena z odsevnimi nalepkami. Označitev sledi siceršnjim standardom za označena službena vozila francoskih varnostnih organov.

Z dobavami vozil so začeli v novembru, zadnja vozila iz dogovorjene kvote pa naj bi uporabnikom predali do konca decembra. (mpo/foto Peugeot)

Delite