Peugeot 508 SW: Vsestranska eleganca

Tudi v najnovejši izdaji ostaja Peugeot 508 SW opazen avto, ki zbudi pozornost z prepoznavnimi, a hkrati dovolj diskretnimi potezami. Oblikovno tako ustreza definiciji vsestranskosti, saj kljub velikosti ne deluje nastopaško, obenem pa ohranja vlogo »statusnega simbola«. Vlogo posameznega vozila lahko sicer natančneje določa barva, preizkusni primerek je bil odet v nevtralno belo barvo, ki bo delovala enako na mestu v domači ali službeni garaži.

Tradicionalni karavani sicer že nekaj časa izgubljajo priljubljenost, a vsaj zaenkrat ostaja še dovolj takšnih kupcev, ki cenijo prostornost potniške kabine in zadka namenjenega prtljagi, da proizvajalci ohranjajo karavane v ponudbi. Peugeot pa je tradicijo uspešno nadgradil z nekaterimi podrobnostmi, ki model 508 dvignejo iz sivine povprečja.

Poleg že omenjenih spretnih posegov pri zunanji podobi, za nekaj drugačnosti poskrbi tudi notranjost. Podobo razgibane armature dopolnjuje manjši športni volan na katerega se lahko voznik hitro privadi. Uspešno so obrzdali pretirano digitalizacijo upravljanja in pustili za ključne sisteme tudi nekaj stikal, ki zbudijo pozornost zaradi svoje drugačne zasnove in pozicije. Z izdatno mero drugačnosti pa so postregli tudi pri ročici samodejnega menjalnika.

Menjalnik si zasluži pohvalo za uigranost z 2,0-litrskim dizelskim motorjem, ki zmore 130 kilovatov (177 KM) moči in predstavlja vrh ponudbe med dizelskimi motorji, kar se seveda pozna pri voznih lastnostih karavana, ki je lahko udoben potovalnik za daljše družinske ali službene poti, hkrati pa vozniku zagotavlja dovolj rezerve za zabavo in višjo raven varnosti. Z izdatnim naborom asistenčnih sistemov, pa Peugeot 508 SW zagotavlja uporabnikom varnejšo in manj stresno vožnjo tako na avtocestah, kot tudi v urbanem okolju. (mkr, foto mkr)

Peugeot s 508 SW naslavlja dokaj širok krog kupcev in temu je prilagojena tudi ponudba. Po zmernem cenovnem pragu, se lestvica vzpne preko različnih stopničk, prilagojenih zasebni ali poslovni uporabi ter manj ali bolj zahtevnim kupcem, ki si želijo elegantnega predstavnika izumirajočega rodu karavanov.

Peugeot 508 SW * od 27.180 EUR * www.peugeot.si

 

Delite