Po Kodiaqu in Karoqu prihaja Kamiq

Škoda na salonu v Pekingu predstavlja svoj tretji SUV po Kodiaqu in Karoqu, ki so ga poimenovali Kamiq. Ta športni križanec bo na voljo le na kitajskem trgu, prodajati pa ga bodo začeli v prihodnjih mesecih.

Kamiq je dolg 4,39 metra (Karoq meri v dolžino le centimeter manj), poganja pa ga povsem na novo razvit 1,5-litrski bencinski agregat z močjo 81 kilovatov (110 KM) in navorom 150 Nm. Menjalnik v tem vozilu je avtomatski.

V notranjosti češki proizvajalec kot največjo novost izpostavlja info-zabavni sistem. Da bi se še bolj približali kitajskim kupcem, bo imel omenjeni sistem posebno funkcijo zvočnega upravljanja iFlytek, ki je med tamkajšnjim prebivalstvom že zdaj zelo priljubljena.

Volkswagnova hčerinska družba je na Kitajskem ponovno prisotna enajst let, do leta 2020 pa želijo prodajo vozil na tem trgu podvojiti, na približno 600.000 enot letno. Poleg Kamiqa Škoda načrtuje tudi druge SUV-modele, ki bodo posebej prilagojeni potrebam in željam kitajskih kupcev. Škoda bo za ta namen na Kitajskem v petih letih investirala okoli dve milijardi evrov.

Je pa bila ta češka znamka na Kitajskem prisotna že v preteklosti, in sicer v 30. letih prejšnjega stoletja. Danes Kitajska za Škodo predstavlja največji enotni trg. (pfi/foto Škoda)

Svetovna premiera novega Škodinega modela na veleposlaništvu Republike Češke v Pekingu.
Trije Škodini SUV-ji za kitajske kupce.

 

Delite