Policisti bodo na prehitre voznike prežali na 617 lokacijah

V sredo, 18. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost.

Ta teden sicer vse do nedelje, 22. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. V sredo lahko vozniki na več kot 600 lokacijah pričakujejo nadzor hitrosti.

Maraton nadzora hitrosti bomo v Sloveniji izvedli četrto leto zapored; izkušnje iz preteklih leta kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad, so poudarili pri policiji.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo okoli 200 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti. Policisti bodo hitrost merili med 6. in 18. uro, in sicer na 617 lokacijah po vsej Sloveniji. Seznam lokacij, kjer bo potekal maraton nadzora hitrosti, je objavljen tukaj: https://goo.gl/rzREJJ

Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila, opozarjajo.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato policija voznike znova opozarja, da prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. (pfi/foto Policija)

Delite