Policisti prevzeli 12 novih Citroënovih Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil prevzelo 12 specialnih patruljnih kombiniranih vozil Citroën Jumper.

Vsa nova vozila poganja motor Blue HDi z gibno prostornino 1997 kubičnih centimetrov in največjo močjo 120 kilovatov (163 KM). Za predelavo vozil so v skladu z zahtevami in standardi naročnika MNZ poskrbeli pri Citroënovem pooblaščenem koncesionarju podjetju Avtotehna VIS v Ljubljani.

Kot poudarjajo pri Citroënu, se lahko znamka pohvali z več kot 80 leti izkušenj na področju izdelave lahkih gospodarskih vozil in ponudbo rešitev za različne naloge, tudi policijske. Po zaslugi modularne platforme ima Jumper optimizirano arhitekturno zgradbo, ki omogoča še več uporabnih funkcij, udobja in varnosti.

Direktor znamke Citroën v Sloveniji, Filip Koren, pa je ob predaji vozil med drugim poudaril: “Trdno verjamem, da bodo vozila odlično služila svojemu namenu, kljub zahtevnim pogojem, ki jih narekuje vsakodnevno delo policistov na terenu.” (mkr/foto Citroën)

 

Delite