Porsche bo tiskal sedeže po meri voznika

Porsche je predstavil konceptno študijo 3D-tiskanega Bodyform športnega školjkastega sedeža z oblazinjenjem po meri uporabnika. Sredinski del sedeža, torej sedišče in naslonjalo, sta deloma izdelana s pomočjo 3D-tiskalnika. Kupci bodo v prihodnje lahko izbirali med tremi trdotami komfortnega sloja (trda, srednja, mehka).

Na ta način želi proizvajalec športnih avtomobilov še bolj izpostaviti dvojo povezanost z dirkalnim avtomobilizmom. Po meri izdelani športni sedež sledi načelom individualnega prilagajanja sedežev v profesionalnem avtomotošportu.

3D-tiskani Bodyform školjkasti sedež temelji na Porschejevi lahki konstrukciji školjkastega sedeža in je izdelan po načelu sendvič zgradbe. Sedež za voznika bo kupcem na voljo že od maja 2020 kot del ponudbe Porsche Tequipment za modelski seriji 911 in 718.

Ponudba bo zaenkrat omejena na 40 prototipov sedežev za uporabo na evropskih dirkališčih, v kombinaciji s 6-točkovnim pasom. Povratne informacije kupcev bodo upoštevali v procesu nadaljnjega razvoja. (mpo/foto Porsche)

Več o novem sedežu boste lahko prebrali v reviji Mehanik in voznik 152 – marec/april 2020

Delite