Porsche Taycan lahko postane tudi unikat

Za prvi popolnoma električni športni avtomobil znamke Porsche so v sklopu dodatne ročne dodelave na voljo kakovostne komponente in posebni paketi opreme za zunanjost in notranjost, s katerimi je mogoče vozilo še dodatno oplemenititi in individualno prilagoditi.

Tovarniška manufakturna delavnica v Zuffenhausnu ponuja okoli 90 ekskluzivnih možnosti za individualizacijo, med katerimi še posebej izstopajo paket Sport Design v treh različnih izvedbah ter ekskluzivna 21-palčna platišča z aerodinamičnimi krilci iz ogljika. Paša za marsikatere oči pa so tudi LED-matrični glavni žarometi z ledeniško modrimi elementi.

Porschejevi strokovnjaki ponujajo kupcem tudi dodelavo vozil.

Povečanje delavnice za več dodelav po željah kupcev
Ob lansiranju Taycana je manufakturna delavnica v Zuffenhausnu razširila svoje kapacitete: njena površina se je povečala za tretjino na 2.000 m2, poleg tega je dobila še štiri nova delovna mesta z avtomobilskim dvigalom. V skladišču je zdaj dodatnih 150 m2 prostora, logistiko pa je poenostavila neposredna povezava z natovarjanjem izdelanih vozil. Poleg tega so se ekipi pridružili novi strokovnjaki s področja individualizacije vozil.

Osrednja kompetenca delavnice Porsche Exclusive Manufaktur je individualizacija serijskih modelov, ki temelji na rokodelski odličnosti, združeni z naprednimi tehnološkimi rešitvami. Več kot 30 zaposlenih ima dostop do izrazito širokega nabora vizualnih in tehničnih možnosti za individualizacijo zunanje in notranje zasnove. Tako je pri zunanjosti na primer mogoče prilagoditi osvetlitev in platišča, prav tako pa tudi motor in pogonski sklop.

K naštetemu je treba dodati še široko paleto posebnih barv in kakovostnih materialov, kot so usnje, karbon, aluminij in plemenite vrste lesa, ki so na voljo za komponente v notranjosti. Pri izbranih modelih lahko v manufakturni delavnici Porsche Exclusive uresničijo celo želje, ki niso zajete v bogatem prodajnem programu s kar 600 različnimi opcijami. Ob tem so seveda vedno izpolnjene vse zahteve glede kakovosti, tehnične dovršenosti in prometne varnosti, prav tako pa je zagotovljena skladnost z mednarodnimi zakoni.

Poleg oplemenitev zunanjosti si lahko kupci zaželijo tudi individualizacijo notranjosti.

Strokovnjaki tudi za posebne serije
Poleg individualiziranih serijskih vozil v delavnici Porsche Exclusive Manufaktur izdelujejo tudi omejene male serije vozil. Nazadnje je bil to model 911 Turbo S Exclusive Series. Delavnica je sinonim za tovarniško individualizirane modele od leta 1986. S pristnim navezovanjem na zgodovino znamke Porsche in z ljubeznijo do detajlov dosledno ohranja tradicijo športnih avtomobilov in jo prenaša na prihodnje modele.

V okviru strategije za ohranitev Porschejeve dediščine manufakturna delavnica Porsche Exclusive Manufaktur skupaj z oblikovalskim oddelkom Style Porsche razvija koncepte vozil, ki prenašajo markantne elemente iz preteklosti na sodobna vozila. Na ta način želi ekskluzivne športne avtomobile oplemenititi s sodobno interpretiranimi oblikovalskimi elementi, značilnimi za legendarne modele iz 50., 60., 70. in 80. let. (mpo/Porsche)

Taycan je prvi Porschejev serijski model s popolnoma električnim pogonom.

 

Delite