Porsche v Šanghaju predstavil novega Macana

Porsche Macan je bil deležen osvežitev na področju dizajna, udobja, povezljivosti in vozne dinamike. Po besedah predstavnikov tovarne pa ostaja v svojem segmentu Porschejeva športna vizitka.

Novi Macan, ki ga bodo zaenkrat ponujali le kupcem na Kitajskem, ima nov tridimenzionalno izoblikovan pas zadnjih LED-luči, LED-tehnologija pa bo serijska tudi za sprednje žaromete.

Najbolj izstopajoča novost v notranjosti so 11-palčni zaslon na dotik za novi Porsche Communication Management (PCM), novo razporejene in oblikovane prezračevalne šobe ter GT športni volan kot v modelu 911.

PCM omogoča dostop do novih digitalnih funkcij, kot sta inteligentno glasovno upravljanje in serijska online navigacija. Ponudbo komfortne opreme so med drugim dopolnili z asistenco za zastoje, ionizatorjem in ogrevanim vetrobranskim steklom.

Izboljšano podvozje
Novi Macan ima tudi izboljšano podvozje, po zagotovilih konstruktorjev pa natančna nastavitev omogoča več nevtralnosti ob nespremenjeni vozni stabilnosti in izboljšanem udobju.

Macan se predstavlja s kombinacijo pnevmatik, ki je neobičajna v segmentu SUV, namreč z različno širokimi pnevmatikami na sprednji in zadnji premi. Kot pri Porschejevih športnih avtomobilih to omogoča izkoriščanje prednosti inteligentnega štirikolesnega pogona Porsche Traction Management (PTM) za optimalno vozno dinamiko.

Novo razvite pnevmatike z izboljšanimi visokozmogljivostnimi lastnostmi omogočajo še več prečne dinamike in s tem večji užitek v vožnji. Nova 20- in 21-palčna platišča poleg tega zagotavljajo več manevrskega prostora pri konfiguriranju zunanje podobe vozila.

Zgodba o uspehu tudi na Kitajskem
Pri Porscheju ob predstavitvi novega Macana poudarjajo, da je model zgodba o uspehu. Značilne Porschejeve zmogljivosti za raznovrstne terene in visoka funkcionalnost za vsakdanjo rabo – to je zmagovalna kombinacija že od vsega začetka. Porsche je od leta 2014 prodal že več kot 350.000 Macanov.

Več kot 100.000 so jih prodali na kitajskem trgu, kjer bo kupcem na voljo tudi v Šanghaju predstavljena najnovejša izdaja Macana. Še letos pa bodo sledile različice za druge trge. (mkr/foto Porsche)

Delite