Pozdrav pomladi v Porschejevem slogu

Porsche se na 89. ženevskem avtomobilskem salonu podaja v pomlad s tremi novimi športnimi modeli. Vrhunec pri tem predstavlja novi 911 Cabriolet.

“Z vsako novo generacijo modela 911 smo postavljeni pred izziv, kako dodatno izpopolniti našo ikono – premišljeno in obenem prilagojeno potrebam prihodnosti,” je pojasnil Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG.

Novi 911 Cabriolet z biturbo motorjem s 331 kW (450 KM) za S-modele, najvišjo hitrostjo več kot 300 km/h in pospeškom do 100 km/h v manj kot štirih sekundah novinec nadaljuje dolgo tradicijo saj je bil že prvi Porsche na voljo z odprto streho. V modelski seriji 911 je bila ta karoserijska različica premierno predstavljena pred več kot tremi desetletji. Platnena streha, ki je odslej še lažja, se z novim hidravličnim sistemom povsem zloži v pičlih dvanajstih sekundah. Prav tako hitro se pri hitrosti do 50 km/h znova zapre. Porsche je sam zasnoval njeno tehnično napredno ogrodje, ki je pretežno iz magnezija in celo pri hitri vožnji preprečuje napihovanje zložljive strehe.

Poleg kabrioleta z motorjem zadaj bo Porsche obiskovalcem ženevskega avtomobilskega salona predstavil tudi novo modelsko različico Boxsterja in Caymana – Porsche 718 T. Nova izvedba Touring za modela Boxster in Cayman je opremljena s štirivaljnim bokser turbomotorjem z močjo 220 kW (300 KM) ter z najsodobnejšimi komponentami za zagotavljanje maksimalne dinamike, kot sta paket Sport Chrono in športno podvozje PASM, pri katerem je karoserija spuščena za 20 mm. Del serijske opreme sta poleg tega dinamično vpetje motorja (PADM) ter sistem Porsche Torque Vectoring z mehansko prečno zaporo diferenciala na zadnji premi. Oba sta prvič na voljo v kombinaciji z 2,0-litrskim bokser motorjem.

Porsche 718 Boxster T

Kot tretji član spektakularne trojice bo na ogled prodajna uspešnica znamke – Macan S z novim spredaj vgrajenim turbomotorjem V6. Macan S poganja novi motor V6 s trilitrsko gibno prostornino in “twin scroll” turbopolnilnikom, ki je nameščen med obema vrstama valjev. Agregat razvije moč 260 kW (354 KM) in navor 480 Nm. Sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK) in štirikolesni pogon Porsche Traction Management (PTM) sta optimalno usklajena z novim motorjem. (mpo/foto Porsche)

Porsche Macan S
Delite