Preizkusili smo: Opel Insignia Grand Sport

Čeprav si deli ime s predhodnico, Insignia odpira novo poglavje v Oplovi zgodovini, saj se novinka lažje postavlja ob bok tekmecem ali pa od nekaterih zapelje tudi kakšen meter dlje.

Nova Insignia z zunanjostjo naredi dober vtis že na prvi pogled, saj so uspešno združili športno in elegantno plat, brez pretiravanja v eno ali drugo smer. Zunanjost 4.897 milimetrov dolgega in 2.093 milimetrov širokega vozila z nizko silhueto 1.455 milimetrov je zasnovana sodobno, a ne preveč drzno, da ne bi odvrnila bolj zadržanih kupcev, ki ne želijo izstopati. Hkrati pa bo njena zunanja podoba ostala sveža tudi še nekaj naslednjih let in ni le trenutni modni preblisk.

Dober vtis se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer je opazen korak naprej na področju zasnove in uporabe materialov, iz katerih so izdelani posamezni elementi. Nova Insignia se tako uspešneje spogleduje s prestižnostjo, brez cenenega nastopaštva. Oblikovalci so se zmerno in modro lotili tudi uvajanja digitalizacije in izbrali dober kompromis med zmanjševanjem števila stikal in smiselnim prenosom nekaterih funkcij v programsko opremo. Oba zaslona, sredinski in v instrumentnem delu, pa vozniku in sopotniku prikažeta vse, kar je treba oziroma je mogoče smiselno dozirati pritok informacij, ki bi bile lahko kdaj moteče.

Izdatna podpora asistenčnih sistemov lahko učinkovito razbremeni voznika, poveča udobje in dvigne raven varnosti v mestnih okoljih pa tudi na avtocesti, kjer pridejo do izraza dobre lastnosti Insignie, ki je po značaju tudi udoben potovalnik, še posebej z motorjem 2,0 CDTI z močjo 125 kilovatov (170 KM), za poslovne poti ali zasebne potepe. V prijetni družbi in z veliko prtljage v prtljažniku s prostornino 490 litrov. (mkr)

 

 

Glede na to, da se je preizkusna Insignia po motorju in opremi uvrščala v zgornji del pestre ponudbe, je bila razumljivo malce višja tudi njena cena, ki je narasla tja do 37.250 evrov. Kljub temu pa je to še v dosegljivih mejah tistih, ki si želijo kakovosten avtomobil višjega razreda in zanj plačati razumno ceno.

Opel Insignia Grand Sport * od 22.100 EUR * www.opel.si

Delite