Premiera študije Audi PB 18 e-tron konec avgusta

Audi bo predstavil študijo superšportnega avtomobila na električni pogon PB 18 e-tron, in sicer v okviru dogodka Pebble Beach Car Week.

Dogodek se vsako leto odvija avgusta v kalifornijskem obalnem mestu Monterey in njegovi okolici, ter že dolgo velja za svetovno najpomembnejše tovrstno srečanje za ljubitelje dragocenih avtomobilov.

Zanimanje obiskovalcev pa ni usmerjeno samo v klasične primerke vozil, temveč tudi v perspektivne oblikovalske študije in vizionarske tehnologije.

Kratica v imenu Audijeve nove študije – Audi PB18 e-tron – se navezuje na kraj predstavitve (Pebble Beach) in leto premiere. Hkrati pa spominja tudi na serijskega zmagovalca LeMansa, model Audi R18 e-tron: njegova tehnologija je bila namreč navdih za več detajlnih rešitev. Oblikovne linije študije Audi PB 18 e-tron so zasnovali v novi podružnici Audi Designa v kalifornijskem Malibuju.

Audi PB18 e-tron bodo odkrili 23. avgusta 2018 ob 17. uri ob dirkalni stezi v Laguni Seci. Študija bo nato 24. avgusta od 8. do 16. ure na ogled na legendarni razstavi vozil »The Quail«. 25. avgusta bo Audi študijo znova razstavil v Laguni Seci (od 8.30 do 18. ure).

V nedeljo, 26. avgusta, pa bo konceptni model na ogled še na dogodku Concours d´Elegance v Pebble Beachu. Poleg svetovne premiere oblikovalske študije bo Audi v Pebble Beachu predstavil tudi široko paleto klasičnih avtomobilov in več visokozmogljivostnih modelov. (mkr/foto Audi)

Delite