Pribrzel je novi Hyundai i30 Fastback N

Hyundai je tudi na slovenski trg pripeljal elegantnega čistokrvnega športnika i30 Fastback N, s katerim želi osvojiti nove kupce, ki na prvo mesto želja pri svojih vozilih postavljajo zmogljivosti.

Kot poudarjajo pri znamki, je to avtomobil, ki navdušuje tako z vznemirljivostjo v vožnji kot s svojo eleganco, zapeljal pa je v kolesnice, ki jih je utrla petvratna različica modela i30 N. Novi i30 Fastback N je bil razvit v Namyangu, kalil pa se je na slovitem Nürburgringu. Črka N v imenu simbolizira šikano, del steze, ki je bistveno zaznamoval razvoj Hyundaijevih športnih vozil.

Dve različici 2,0-litrskega bencinskega štirivaljnika
Za pogon prednjega para koles so mu namenili 2,0-litrski turbobencinski štirivaljnik z močjo do 202 kW (275 KM) in 378 Nm navora (s funkcijo Overboost), po zagotovilih konstruktorjev pa se ponaša z visoko odzivnostjo in linearnim razvojem moči. Poleg zmogljivejše različice motorja je na voljo tudi malce »šibkejša,« in sicer z močjo 184 kilovatov (250 KM) ter navorom 353 Nm.

Vrhunsko športnost mu med drugim zagotavljajo dodatki, kot so elektronsko nadzorovana delna zapora diferenciala (N Corner Carving Differential), elektronsko nadzorovano vzmetenje (ECS), funkcija za nadzor vrtljajev (Rev-matching), sistem nadzora speljevanja (Launch Control), športne pnevmatike, merilec vmesnih časov, vznemirljiv zvok in še nekaj podrobnosti po okusu ljubiteljev dinamičnih športnikov.

Vpadljiva športna zunanjost
Nepogrešljivi del celotne športnosti je seveda tudi zunanja podoba, ki po besedah oblikovalcev izžareva zmogljivost in eleganco. Hyundai i30 Fastback N ima namreč agresivno oblikovana prednji in zadnji odbijač z velikim odprtinami za dovod zraka in markantnima rdečima obrobama, aerodinamično oblikovan zgornji del vrat prtljažnika v bleščeče črni barvi, nizko nameščeno zadnjo meglenko trikotne oblike, dušilec zvoka z dvema izpušnima cevema, 18- ali 19-palčna platišča ter opcijsko karoserijo v ekskluzivni barvi Shadow Gray.

Kljub izrazito športnemu značaju pa pri opremi niso pozabili na udobje ter za številne uporabnike že samoumevni nabor asistenčnih sistemov in tehnologij za povezljivost in višjo raven udobja.

Tako kot ostali hišni modeli ima tudi Hyundai i30 Fastback N 5-letno tovarniško garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov, ki vključuje tudi 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila.

Za atraktivnega športnika bodo morali kupci v Sloveniji odšteti 29.190 evrov, kar je 700 evrov več kot za njegovega petvratnega sorodnika s krajšim zadkom. (mkr/foto mkr)

Delite