Prihaja nova doba za Toyoto Corollo

Toyota bo legendarno ime Corolla prenesla na novo generacijo modelov v segmentu C. Nova kombilimuzina, limuzina in karavan, ki bodo na evropskem trgu na voljo na začetku leta 2019, bodo zamenjali model Auris.

Kot poudarjajo pri japonskem izdelovalcu, novo poimenovanje sovpada z uvedbo Toyotine platforme TNGA (Toyota New Global Architecture) pri vseh različicah modela Corolla. Z novo platforma TNGA bodo namreč nadomestili tri dosedanje platforme.

Vse tri karoserijske različice modela Corolla bodo na voljo z najnovejšo hibridno tehnologijo. Novo Corollo Touring Sports bodo hkrati s kombilimuzino premierno predstavili na avtomobilskem salonu v Parizu.

»Inženirstvo in oblikovalska filozofija platforme TNGA vnašata povsem nove dimenzije tudi v novo generacijo Toyotinih modelov v segmentu C. Predstavitev novih različic modela v segmentu C pa je najboljši možni trenutek za ponovno vzpostavitev imena Corolla,« je povedal dr. Johan van Zyl, predsednik in direktor Toyote Motor Europe.

Corolla je sicer najbolj prodajani avtomobilski model vseh časov. Od premiere leta 1966 je bilo po vsem svetu prodanih že več kot 45 milijonov primerkov. (mkr/foto Toyota)

Delite