Prvi električni taksi TX eCity na ulicah Londona

Podjetje London EV Company ali krajše LEVC je prvo vozilo TX eCity Black Cab predalo Davidu Harrisu, 46-letnemu taksistu iz Londona. Harris je bil med prvimi, ki so naročili ekološko različico modela in vplačali polog, zdaj pa bo prvi, ki bo lahko preskusil prednosti novih tehnologij. 

Kot so izračunali, bi lahko nekdanji profesionalni teniški igralec s tem vozilom mesečno privarčeval tudi do 600 funtov (slabih 700 evrov). TX je namreč opremljen z litij-ionsko baterijo s kapaciteto 31 kWh, ki poganja elektromotor z močjo 150 KM (110 kW) in zagotavlja do 130 km avtonomne vožnje. Najvišja hitrost, ki jo lahko doseže TX, je 128 km/h, medtem ko do 100 km/h pospeši v 13,2 sekunde.

David Harris je prvi londonski taksist, ki je prevzel TX eCity Black Cab, električno različico naslednika legendarnih londonskih “black cabov”.

Ko vozilo porabi vso električno energijo, na pomoč priskoči 1,5-litrski trivaljnik z 82 KM (60 kW), a ne za pogon, temveč za polnjenje baterij s pomočjo generatorja. V tem primeru se doseg poveča na 600 kilometrov, poraba pa znaša okrog 1,3 l/100 km. V TX eCity Black Cab je dovolj prostora za šest oseb, dostop v vozilo je možen tudi za osebe na invalidskem vozičku, prav tako pa nudi brezžični internet, električne vtičnice za prenosne računalnike ter USB-priključke za mobilne naprave. Panoramska streha bo potnikom zagotavljala, da bodo lahko kar najbolje izkoristili tiho vožnjo po londonskih ulicah.

Takšen taksi pa seveda ni ravno poceni. Resda je cena nekoliko nižja zavoljo subvencije 7500 funtov (8500 evrov), a še vedno je treba zanj odšteti 55.600 funtov (63.400 evrov). A do takrat, ko bodo z novimi, bolj ekološkimi vozili zamenjali vse londonske taksije, bo po strugi Temze preteklo še precej vode. V Londonu je trenutno na voljo 110.000 taksijev, do leta 2020 pa pričakujejo, da jih bo 9000 med njimi na električni pogon. (pfi/foto LEVC)

 

 

 

 

Delite