Prvo slovensko mini vozlišče za polnjenje EV

V Ljubljani je na Petrolovem prodajnem mestu na Tržaški cesti začelo delovati prvo javno mini vozlišče za hitro polnjenje električnih vozil v Sloveniji.

Vozlišče tvorita 2 DC hitri polnilni postaji, ki omogočata hitro polnjenje, medtem pa si lastniki vozil lahko odpočijejo v okolju prodajnega mesta Tržaška 130 in se okrepčajo s kulinaričnim programom Fresh ter Kavo na poti.

Polnilnici znamke Delta omogočata v začetni fazi polnjenje vozil z močjo do 50 kW in sta modularno zastavljeni tako, da ju bo ob prihodu novejših avtomobilov z večjo kapaciteto hitrosti polnjenja mogoče enostavno nadgraditi na do 112,5 kW moči polnjenja.

Z današnjim dnem Petrolovo polnilno omrežje za električna vozila tako sestavlja že kar 33 hitrih DC in 74 klasičnih AC polnilnih postaj. Petrol je postal tudi uradni zastopnik in certificirani serviser za električne polnilne postaje Delta, ki bodo postavljene na območju Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Ob odprtju prvega mini vozlišča je Tomaž Berločnik, predsednik uprave družbe Petrol, dejal, da se zavedajo, da postaja električna energija vse bolj pomembna in da se tudi Petrol kot organizacija intenzivno orientira v celovito energetsko družbo. (mpo/foto Petrol)

Delite