Radikalna športnica Alpine A110 R

Alpine bo na avtomobilskem salonu v Parizu predstavila najnovejšo radikalno različico R, s katero zaokrožujejo ponudbo modela A110. Pri proizvajalcu poudarjajo, da je različica R ekstremna, lahka, osredotočena in najbolj navdahnjena z avtomobilskim športom ter predstavlja dragulj v kroni ponudbe A110.

Najopaznejša sprememba na modelu A110 R je izražena v izjemnem delu, vloženem v zmanjševanje teže vozila na zgolj 1.082 kg – kar 34 kg manj kot tehta A110 S. Aerodinamika je bila še izboljšana s ciljem povečati pritisk vozila na asfalt. Določeni deli vozila (pokrov, zadnje okno, difuzor) so bili celo posebej razviti prav za to izvedenko. Seveda se je izpopolnitev dotaknila tudi podvozja, motorja in notranjosti, s čimer je vozniška izkušnja postala intenzivnejša kot kadarkoli do sedaj v modelu A110.

Novi Alpine A110 R potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 3,9 sekunde, s čimer spet premika svoje meje dojemanja športnega avtomobila. Gradi na zavezanosti znamke avtomobilskemu športu, sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki in je bolj kot kadarkoli doslej pripravljena, da premaga štoparico na dirkalnih stezah. Kljub temu pa novi Alpine A110 R ostaja tudi “road legal”, torej primerna za vožnjo po cestah. (mpo/foto Alpine)

Delite