Autocommerce dosegel rekordni mejnik na trgu

V podjetje Autocommerce, ki je generalni uvoznik tovornih vozil Daimler Truck AG v Sloveniji, so po njihovih podatkih dosegli nov prodajni rekord. V letu 2023,  natančneje do 29.11.2023, so prodali točno 505 tovornih vozil Mercedes-Benz, kar je največje število prodanih tovornih vozil v zgodovini poslovanja družbe doslej. S tem je Autocommerce postal vodilni ponudnik tovornih vozil v Sloveniji z 22,2% tržnim deležem. To pomeni, da je skoraj vsako četrto novo prodano tovorno vozilo na slovenskih cestah znamke Mercedes-Benz.

Kot še poudarjajo v podjetju rekordni dosežek potrjuje kakovost in zanesljivost tovornih vozil Mercedes-Benz, ki svojo obljubo znamke Trucks you can trust uresničujejo pri svojem vsakodnevnem delu. Tovorna vozila Mercedes-Benz so namenjena različnim segmentom prevozništva, od distribucije do gradbeništva, od logistike do mednarodnega transporta in javnega sektorja. Z napredno tehnologijo, varnostjo, udobjem in ekonomičnostjo zagotavljajo najboljšo rešitev za vsako potrebo.

Med 505 prodanimi vozili prevladuje model Actros, prodali so 266 primerkov, sledi mu model Arocs s 167 prodanimi vozili. Preostalih 72 vozil je razdeljenih med modele Atego, Econic in Unimog. Model Actros L, ki predstavlja paradnega konja Mercedes-Benz Trucks ponudbe, je v letu 2023 osvojil tudi laskav naziv Slovenski tovornjak leta 2023, kar njegovo priljubljenost med strankami in vozniki še dodatno potrjuje. V družbi Autocommerce poudarjajo, da so ponosni na prodajni uspeh, hkrati pa se zahvaljujejo vsem svojim strankam za zaupanje, brez katerega seveda ne bi bilo rekordne prodaje.

Actros je najpriljubljenejši model med Mercedes-Benzovimi tovornjaki.

»Gonilna sila za nas je zagotoviti našim strankam najboljšo možno podporo pri njihovem delu. Ponujamo prava vozila in storitve zanje in skrbimo za brezhibno vzdrževanje. Prepričani smo, da je odličen rezultat posledica kakovosti in zanesljivosti tovornih vozil Mercedes-Benz, ki svojo obljubo znamke »Trucks you can trust« uresničujejo pri svojem vsakodnevnem delu. Dodatno k uspešnemu poslovanju pomembno prispeva tudi odlična prodajna in poprodajna ekipa, servisna mreža z visoko motiviranimi in usposobljenimi zaposlenimi ter razpoložljivost nadomestnih delov.« Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce.

Za naslednje leto v podjetju napovedujejo nadaljnjo krepitev vodilnega položaja na trgu in prve prodaje električnih gospodarskih vozil Mercedes-Benz. (mpo/foto Daimler Trucks)

Mercedes-Benz Atego je na slovenskem trgu drugi najbolj iskani model znamke.
Delite