Renault Captur želi še naprej voditi

Na slovenski trg je pripeljal Renault Captur, v segmentu vodilni mestni športni terenec, ki je povsem nov in bo okrepil svojo mednarodno razsežnost.

Pri Renaultu označujejo Capturja za pionirja segmenta urbanih športnih terencev, skupaj s sorodnikom Nissan Juke. Od uvedbe na trg leta 2013 so za nakup Capturja uspeli prepričati 1,5 milijona kupcev v več kot 90 državah sveta, kar ga je potisnilo na sam vrh njegovega segmenta.

Na tako trdne temelje je sedaj pripeljal novi Captur, ki se sooča z bistveno večjim številom tekmecev, na katere pa je po zagotovilih predstavnikov Renaulta dobro pripravljen. S preobrazbo kaže posodobljene poteze športnega terenca, ki so po mnenju oblikovalcev atletske in dinamične.

Številne kombinacije za različne potrebe in okuse
Še vedno je prilagodljiv, po zaslugi novo oblikovane notranjosti naj bi bil še bolj gostoljuben za uporabnike, dosega pa nove razsežnosti v tehnologiji in kakovosti. Njegove funkcije in oprema so po besedah predstavnikov Renaulta na ravni modela višjega razreda.

Kupcem želijo poleg sodobne tehnologije med katerimi izpostavljajo napredne asistenčne sisteme, ponuditi tudi številne možnosti personifikacije, kar seveda pomeni prilagajanje vozila lastnikovim potrebam in okusu.

V skladu s tem bo mogoče izbrati tudi med bogato ponudbo sodobnih motorjev, tremi dizelskimi in petimi bencinskimi ter priključno hibridnim pogonskim sklopom, ki pride na trg predvidoma aprila letos.

Ključni model za nadaljnji razvoj skupine Renault
Prihod novega Capturja na trg je sicer sestavni del strateškega načrta Skupine Renault »Drive the Future (2017-2022)«, v okviru katerega ima vlogo enega ključnih modelov.

Njegov pomen je v prvi vrsti njegova mednarodna razsežnost, saj je postal resnično globalen model, ki je že zdaj naprodaj na vseh celinah. Novi Captur bodo izdelovali tudi na Kitajskem, tem za Skupino Renault strateško pomembnem območju. Na vseh trgih bo ohranil isto ime, vključno z Južno Korejo.

Pomembna je tudi njegova tehnološka razsežnost, saj sega v tri Renaultove strateške stebre mobilnosti jutrišnjega dne. To so električen pogon, povezljivost in samodejna vožnja. Izdelan je na tako imenovani osnovi CMF-B, nova arhitektura električne in elektronske opreme pa omogoča vključitev najnovejših tehnoloških dosežkov po nareku novih zahtev na trgu.

 

Delite